Najbolji igrač 3.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru naše redakcije je Bojan Matić, dvostruki strelac za šabačku Mačvu u ubedljivoj pobedi nad ekipom Javor Matisa u Ivanjici.

Minulog vikenda odigrano je i treće ovosezonsko kolo u okviru Super lige Srbije. Mečevi koje smo imali prilike da ispratimo doneli su nekoliko većih iznenađenja, uspešne nastupe gostujućih timova, kao i pobede tri naša najtrofejnija kluba. Jedno od iznenađenja viđeno je u Ivanjici gde su gosti iz Šapca odneli sva tri boda, i to na impresivan način, pobedivši ubedljivo domaći Javor Matis rezultatom 0:4(0:0). Nekoliko igrača pružilo je sjajne partije, pre svih Miloš Adamović i Miodrag Gemović, ali je najzaslužniji za ovakav rezultat bio sjajni napadač crveno-crnih Bojan Matić. Šabačka ’’devetka’’ je bila neuhvatljiva za odbranu Ivanjičana, a u ključnim trenucima nije bilo grešaka. Sa dva pogotka potpuno je razoružao domaće igrače koji tokom čitavog drugog poluvremena nisu mogli da pronađu način da zaustave nalet raspoloženih gostiju. Trideset minuta iz snova za prvi trijumf u gostima u Super ligi Srbije. Sjajnu partiju pružio je i napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić, ali je izbor ipak, bez mnogo razmišljanja, pao na napadača šabačkog tima.

Tokom prvog poluvremena nije se moglo ni naslutiti ko će iz ovog susreta izaći kao pobednik. Nešto bolju igru prikazali su domaći igrači, ali su u realizaciji stvorenih šansi reakcije bile traljave. Početak drugog poluvremena nije doneo ništa novo, ali je nakon petnaestak minuta igre ekipa Mačve prosto ’’ekplodirala’’ i odigrala fantastično završnicu utakmice. Igrao se 61.minut kada je nakon brzog prodora i centaršuta sa desne strane lopta stigla do Miodraga Gemovića koji je glavom spušta do Miloša Adamovića koji sa ivice peterca pogađa mrežu domaćeg tima. Ubrzo smo videli i drugi pogodak, već u 69.minutu, kada je Miodrag Gemović prošao po levoj strani, uputio sjajan centaršut ka Bojanu Matiću, a ovaj sa nekih pet-šest metara glavom precizno pogodio mrežu Ivanjičana. Treći pogodak viđen je u 82.minutu nakon odlične akcije po desnoj strani, a ovoga puta strelac je bio Jordan Jovanović nakon asistencije Filipa Pejovića. Tačku na ovu utakmicu i bilo kakvu neizvesnost stavio je samo minut kasnije, u 83.minutu, svojim drugim pogotkom Bojan Matić. Ivanjičani su pogrešili na svojoj polovini, a napadač gostiju se našao na pravom mestu, presekao dodavanje, ušao u šesnaesterac i majstorski savladao golmana Vladana Đogatovića.


FOTO: fkmacva.com

Bojan Matić (25) igra na poziciji centralnog napadača, a u ekipu Mačve je stigao prošlog leta iz fudbalskog kluba Loznica. Tokom aktuelne sezone je zabeležio tri nastupa za svoj tim, uz isto toliko postignutih pogodaka. Jedan je od najzaslužnijih za plasman Mačve u Super ligu Srbije sa 14 postignutih pogodaka u sezoni 2016/17. U pomenutoj sezoni bio je prvi strelac tima i drugi strelac Prve lige Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: