Uz prisustvo predstavnika svih klubova Super lige Srbije danas je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Super lige Srbije kojom je predsedavao Dragomir Lazović, predsednik Zajednice.

Najvažnija odluka sa 8. sednice Izvršnog odbora Zajednice klubova Super lige Srbije odnosi se na gotovo jednoglasan predlog klubova – 14 podržalo, uzdržani bili Crvena zvezda i Napredak - upućen Skupštini klubova Super lige, da se formira Asocijacija profesionalnih klubova koja podrazumeva ujedinjenje Udruženja klubova Prve lige i Zajednice klubova Super lige.

U veoma konstruktivnoj diskusiji, uz prisustvo predsednika FS Srbije Slaviše Kokeze, predstavnici svih klubova imali su svoja izlaganja na mnoga pitanja koja se tiču bolje budućnosti srpskog klupskog fudbala, a razjašnjene su i mnoge nedoumice koje su nekim saopštenjima unele zabunu među klubove.

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bila je rasprava o Nacrtu novog Statuta FS Srbije. Klubovi su u dobroj meri saglasni sa 90 odsto predloga koji su navedeni u Nacrtu, osim u delu koji se odnosi na broj delegata koji će u Skupštni FS Srbije imati Super liga. Tražili su od Saveza, ako može da usvoji predlog, da se sa sedam broj delegata poveća na šesnaest.

Sednica je posle gotovo četiri sata završena, uz opšti utisak da su bez ustezanja i u otvorenoj diskusiji pokrenute i druge brojne teme i da će ubuduće, uz nastavak neophodnog dijaloga, sigurno biti donete odluke koje će biti od koristi za fudbal u Srbiji.