Najbolji igrač 4.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru naše redakcije je Filip Stuparević, strelac prvog pogotka za Voždovac u iznenađujućoj pobedi nad ekipom Partizana.

Odigrano je i 4.kolo Super lige Srbije, a da sve ne bude u skladu sa očekivanjima pobrinuli su se fudbaleri Voždovca koji su nakon fantastične igre i velike borbe uspeli da naprave iznenađenje i savladaju aktuelnog šampiona, ekipu Partizana. Razigrani ’’zmajevi’’ u potpunosti su nadigrali crno-bele i u Humskoj zasluženo slavili rezultatom 1:3(1:2). Teško je bilo izdvojiti najboljeg igrača u ekipi koja je funkcionisala gotovo savršeno u svim linijama, od sigurnog golmana Zorana Popovića, štopera Saše Ivkovića i Miloša Mihajlova, preko iskusnih Marka Putinčanina i Miloša Pavlovića, pa sve do ’’dečurlije’’ u napadu, Borka Duronjića, Nikole Srećkovića i Filipa Stuparevića. Ipak, ovaj poslednji je dečak od samo šesnaest godina i još manje nastupa u superligaškom društvu, pa su njegova briljantna igra i fantastičan pogodak koji je postigao presudli da ponese epitet najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Početak utakmice nije ukazivao na to da će se šampionski tim crno-belih naći na pravim mukama. Igrao se 7.minut kada je nakon kaznenog udarca zbog faula nad Markom Jankovićem u šesnaestercu gostiju Uroš Đurđević doveo svoj tim u vođstvo. Ipak, već u 8.minutu ’’zmajevi'' su stigli do izjednačenja, nakon duge lopte poslate ka Filipu Stupareviću i njegove fantastične reakcije kojom je prevario i svog čuvara Lazara Ćirkovića i golmana Filipa Kljajića. To kao da je dodatno podiglo nivo samopouzdanja u gostujućem timu koji je zaigrao još čvršće i ofanzivnije i već u 38.minutu potpuno preokrenuo rezultat. Nikola Srećković je odlično prošao po desnoj strani i uputio centaršut ka Borku Duronjiću, golman crno-belih je samo dotakao tu loptu, a mladi napadač je sjajno, iz ne baš savršene pozicije, loptu poslao u mrežu domaćeg tima. U drugom poluvremenu crno-beli su uspeli da uspostave ravnotežu i stvore nešto više šansi, ali nisu uspevali da stignu do izjednačenja. Kada je publika na stadionu očekivala još jači pritisak u finišu i rezultatski preokret usledio je novi šok. Igrao se 88.minut kada je rezervista Nebojša Gavrić oduzeo jednu loptu na sredini terena i prosledio je do drugog rezerviste, Aleksandra Ješića, a ovaj nakon prodora ka golu fantastičnim udarcem sa ivice šesnaesterca stavio tačku na veliku pobedu svog tima.

Filip Stuparević (16) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a u ekipu Voždovca je stigao prošlog leta iz mlađih kategorija fudbalskog kluba Rad. Tokom prethodne sezone zabeležio je samo devet nastupa, uz jednu asistenciju. Ove sezone nastupao je na sva četiri prvenstvena susreta i postigao jedan pogodak. Član je mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: