Uprava fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv danas je predstavila novog šefa stručnog štaba prvog tima Slavka Petrovića.

Nakon poraza od Novog Pazara dojučerašnji šef stručnog štaba ’’golubova’’ Nebojša Vukčević sporazumno je raskinuo ugovor sa FK Spartak Ždrepčeva krv. Uprava kluba vrlo brzo je pronašla  rešenje za upražnjeno mesto i za novog šefa imenovala Slavka Petrovića.

Predsednik kluba Nikola Simović istakao je da od novog šefa struke očekuje da svojim iskustvom i znanjem pomogne da ekipa izađe iz trenutne krize:

’’Slavko Petrović je danas na poziciji šefa stručnog štaba zamenio gospodina Vučkovića kojem se ovom prilikom zahvaljujem na svemu što je uradio za naš klub. Novi šef struke Slavko Petrović radio je u Nemačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i u Srbiji i postizao odlične rezultate, pogotovo u klubovima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Siguran sam da će njegovo iskustvo i znanje pomoći našoj mladoj ekipi da izađe iz krize u kojoj se trenutno nalazi. Siguran sam i da naša ekipa po kvalitetu ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj se trenutno nalazi, ali jednostavno to je fudbal. Imamo priliku i šansu da pokažemo svoje pravo lice u ovih preostalih šest kola i da smo bolji nego što to tabela govori.  Prvi cilj je da se što pre obezbedi opstanak, a od leta je nova sezona pa ćemo videti šta i kako dalje. Sa Slavkom Petrovićem smo potpisali ugovor na dve godine, znači do leta 2024. godine. I ovom prilikom mu se zahvaljujem što je došao u naš klub i želim mu puno sreće.’’  

Novi šef stručnog štaba Slavko Petrović se zahvalio na pozivu i istakao da mu je drago što se vratio u srpski fudbal i klub sa takvim renomeom:

’’Vraćam se u srpski fudbal posle nepunih deset godina. Drago mi je da sam došao u ovaj klub, jer posle par dana mogu reći da se ovaj klub vodi na visokom nivou, što na Balkanu i nije često slučaj. Spartak ima takvu koreografiju i vođstvo kluba iza sebe što me je oduševilo.  Prihvatio sam rado poziv, jer ulazim u neke godine i vuče me da radim gde sam rođen. Imao sam ponude iz BiH i Makedonije, ali sam rado prihvatio ponudu iz Subotice, jer sam blizu Beograda. Ono što se trenutno događa u klubu po pitanju rezultata niko nije očekivao, smatram da je igrački kadar puno kvalitetniji od mesta koje zauzimaju i nadam se da ćemo probuditi određene igrače. Poraz od Novog Pazara niko nije očekivao, jer sa pobedom bi praktički rešili problem oko ispadanja. Na nama je sada da zasučemo rukave, otkrijemo uzroke šta je dovelo do ovoga i da to otklonimo. Klub moramo da zaštitimo od turbulencija i da se spremimo za sledeću godinu. Svidela mi se ambicija da se pokuša doći do Evrope, ali to ćemo videti kada sklopimo ekipu. Sledeće sezone pet ekipa može da se priključi evropskim utakmicama i to je meni lično jako interesantan cilj.’’

Slavko Petrović će na klupi ’’golubova’’ debitovati već u četvrtak kada u okviru 32. kola Linglong Tire Super lige Srbije ekipa Spartaka gostuje u Gornjem Milanovcu.

FOTO: FK Spartak ŽK