Derbi meč 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone odigrao sedam mečeva i zabeležio šest pobeda, uz jedan remi, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Partizana, a meč je završen rezultatom 1:1. Gostis u tokom aktuelne sezone odigrali devet mečeva i zabeležili četiri pobede, uz četiri remija i jedan poraz, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaći savladali ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 2:0. Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala četiri međusobna susreta, tri u šampionatu i jedan u Kupu Srbije, a crveno-beli su imali stopostotan učinak.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Miloš Milojević ističe da je njegov glavni cilj da se konstantno povećava broj stabilnih minuta, a da ekipa nastavi da pobeđuje:

’’TSC je jak kao kolektiv, više nam preti opasnost od svih njih zajedno nego od nekog pojedinca. Bačkotopolčani imaju dosta dobro izbalansiran tim,  Saša Jovanović je brz, takođe imaju i dva špica istog profila koji dosta dobro mogu da zadrže loptu kad dođu u tranziciju. Ekipa dugo radi sa istim trenerom, znaju principe, hoće da se nadigravaju, vole da izađu u presing dosta moderno. Naš protivnik je stabilan tim sa dobrim relacijama iznutra. Sa Žarkom Lazetićem sam bio cimer dok sam bio u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Znam ga, kao i njegov trenerski put. Dobar je stručnjak, veoma je  studiozan i principijelan u stvarima, ima svoju filozofiju i veruje u nju. Dugo traje u srpskom fudbalu i ima dobar razvojni put. Poštujem ga i zbog toga kako priprema utakmicu. Domaćini smo ipak, branimo titulu, moraće rival malo da se prilagodi nama. Cilj je da igramo dobro svih 90 minuta, to je jedini pravi put. Naravno u Crvenoj zvezdi je najbitniji rezultat, svaka pobeda je važna, bodovi su nam prevashodni cilj. Ne očekujem da imamo sa 30 skok na 90 stabilnih minuta, ali je sa 30 realno očekivati skok na 55-60, pa zatim 70 i onda za desetak ili petnaest dana u najboljem slučaju konstantnost tokom celog meča. Sem Ivanića i Krstičića svi su na raspolaganju. Imamo veliku grupu igrača, što je luksuz problem koji treba da rešim.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da je protiv crveno-belih teško nametnuti svoju igru i stići do bodova, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe:

’’Igraćemo na fenomenalnom stadionu i na dobrom terenu, protiv ekipe koja je poslednjih pet godina aktuelni šampion. Nema potrebe isticati kakav su tim i kakve igrače imaju. Pet godina ih niko nije pobedio na domaćem terenu, a mislim da na sto utakmica nisu doživeli poraz, što govori koliko su jaki i dobri. Od igrača ću tražiti da uživaju i nadigravaju se. Pokušaćemo da što više nametnemo našu igru i  tako probamo da dođemo do nekog rezultata. Naravno, kada igramo protiv ekipe kakva je Zvezda to će u manjoj meri biti moguće. Koliko god budemo mogli trudićemo se da igramo našu igru, da držimo loptu u posedu i kreiramo šanse i akcije i da dolazimo do njihovog gola. Cilj nam je da posle dva poraza od njih, sa po četiri primljena gola, pokušamo da i mi postignemo pogodak.’’

Derbi susret 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u nedelju 04. septembra 2022. godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

Foto: FK Crvena zvezda