Srpski predstavnici u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, u četvrtak igraju prve mečeve u borbi za grupnu fazu ovog evropskog takmičenja.

Kvalifikacije za grupnu fazu Lige Evrope ulaze u samu završnicu, a u plej-of fazi učestvuju i dva srpska predstavnika, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda. Crno-beli će nakon neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokušati da izbore plasman u drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje, dok su crveno-beli bili uspešni od starta kvalifikacija i ostao im je još jedan korak do ostvarenja jednog od glavnih ovosezonskih ciljeva. Nema nikakve sumnje da bi njihov uspeh u velikoj meri popravio finansijsku situaciju u kojoj se trenutno nalaze naša dva najtrofejnija kluba i značajno poboljšao rejting srpskog fudbala u evropskim okvirima.

KRASNODAR – CRVENA ZVEZDA (četvrtak 17.avgust, 19:00 časova, RTS 1/Arena sport 1)

Ekipa Crvene zvezde će se u plej-of fazi kvalifikacija sastati sa prethodne sezone četvrtoplasiranim timom ruskog šampionata, ekipom Krasnodara. Crveno-beli prvi meč igraju u četvrtak 17.avgusta u istoimenom ruskom gradu, sa početkom u 19:00 časova, dok je revanš meč na programu 24.avgusta na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu. Ruski tim nema dugačku i trofejnu istoriju, ali ima dugačku listu kvalitetnih i skupih igrača koji već nekoliko sezona sa uspehom nastupaju u elitnom rangu i Ligi Evrope. Za ovaj klub nastupa i doskorašnji fudbaler crveno-belih Mihailo Ristić.

PARTIZAN – VIDEOTON (četvrtak 17.avgust, 21:00 čas, RTS 1/Arena sport 1)

Ekipa Partizana će se u plej-of fazi kvalifikacija sastati sa vicešampionom Mađarske, ekipom Videotona. Crno-beli prvi meč igraju u četvrtak 17.avgusta na svom stadionu u Humskoj, sa početkom u 21:00 čas, dok je revanš meč na programu 24.avgusta u Mađarskoj. Ekipu Videotona sa klupe predvodi doskorašnji šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić, a udarni tandem u napadu čine bivši igrači beogradskog kluba Danko Lazović i Marko Šćepović. Ekipa Partizana u ovaj dvomeč ulazi kao blagi favorit, pre svega zbog kvalitetnijeg igračkog kadra, ali crno-beli svakako ne bi smeli da potcene mađarski tim.

Pobednici ovih dvomeča obezbediće plasman u grupnu fazu ovog takmičenja, a žrebanje grupa održaće se 25.avgusta u Monaku.