Ivanjički Javor Matis u okviru 30. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka Ždrepčeve krvi.

Šef stručnog štaba Radovan Ćurčić ističe da je svaka od narednih osam utakmica za njih baraž utakmica i da sa mnogo motiva i u dobrom raspoloženju putuju na ovo gostovanje:

’’Očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica, protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Spartak je tradicionalno neugodan protivnik za nas, uvek su te utakmice pune neizvesnosti. Ekipa su koja je sastavljena od veoma dobrih igrača. Imali su problema u poslednjih 5-6 utakmica i došlo je do promene trenera. Sigurno je da novi trener donosi novu energiju, tako da očekujemo neizvestan i težak meč za nas. Ali, rekao sam pre izvesnog vremena da je za nas u poslednjih 7-8 kola svaka utakmica od neizmerne važnosti i baraž utakmica. Bez obzira na to što smo pobedili prethodnu utakmicu, to nas sigurno neće uspavati. Pokušaćemo da budemo na još višem nivou nego što smo bili, da damo sve od sebe. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo prevashodno kvalitetan meč, pa ćemo videti da li će to doneti rezultat, jer ne zavisi samo od nas, već i od igre protivnika. Očekujem duel dve ravnopravne ekipe. Naravno, Spartak ima prednost domaćeg terena, ali to u današnjem fudbalu ne znači previše. U svakom slučaju su bolje adaptirani na svoj stadion i uslove. Svakako sa mnogo motiva i dobro raspoloženi putujemo u Suboticu. Davno smo znali da ćemo biti u plej-autu, pripremamo se za direktne duele sa ekipama koje se takođe bore za mesta koja garantuju opstanak u ligi. Sve prolećne utakmice su bile neizvesne do samog kraja. Neke smo uspele da rešimo u svoju korist, neke ne. Poslednje utakmice igramo korektno, mislim da smo malo podigli formu i izgledamo dosta dobro. Nadam se da će tako biti do kraja prvenstva i da ćemo izdržati do 25. maja i svi se zajedno radovati.’’

Meč 30. kola između Spartaka ŽK i Javor Matisa igra se u ponedeljak 15. aprila 2024. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Javor Matis