Najbolji igrač nepotpunog  6.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru naše redakcije je Vladimir Volkov, strelac fantastičnog pogotka u pobedi Rada nad ekipom Mačve u Šapcu.

Vikend za nama doneo nam je šest uzbudljivih mečeva u okviru nepotpunog 6.kola Super lige Srbije. Velika borba za bodove, mnogo neizvesnosti i jako malo golova. Susreti ’’večitih’’ su odloženi, a u preostalim mečevima ponovo su dosta uspeha imali gosti. Jedna od ekipa koje su ’’otkinule’’ sva tri boda na teškim gostovanjima je i beogradski Rad koji je slavio u Šapcu u duelu sa novim superligašem, ekipom Mačve, a rezultat je bio 1:2(1:2). Jedan od najzaslužnijih za taj trijumf u redovima ’’građevinara’’ bio je iskusni Vladimir Volkov koji je učestvovao u postizanju oba pogotka. Drugi pogodak beogradskog tima, koji je postigao upravo ovaj fudbaler, sigurno će se još dugo prepričavati. Pored odličnog učinka u napadu, levi bek gostiju je odlično obavio i sve svoje zadatke u odbrani, pa je igrom podsetio na dane kada je bio jedan od najboljih igrača u Super ligi Srbije i postao standardni reprezentativac Crne Gore. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Početak utakmice u Šapcu u potpunosti je pripao igračima beogradskog Rada koji su imali terensku inicijativu i bili mnogo opasniji u napadu. To je rezultiralo velikom rezultatskom prednošću već nakon petnaestak minuta igre. Igrao se 4.minut utakmice kada je Bogdan Mladenović započeo akciju po levoj strani, lopta je stigla do Vladimira Volkova koji odlično pronalazi Nenada Lukića ispred šesnaesterca domaćina, ovaj je zatim razmenio ’’dupli pas’’ sa Đorđem Denićem i sa nekih desetak metara rutinski plasirao loptu u mrežu protivničkog gola. U 15.minutu utakmice najlepši potez utakmice, u izvođenju Vladimira Volkova. Korner ’’građevinara’’ sa desne strane, lopta je stigla do Đorđa Denića koji je šalje ka iskusnom Volkovu, a ovaj je sjajno izvedenim ’’makazicama’’ iz izuzetno teške pozicije precizno šalje iza leđa golmana Nenada Filipovića. Domaći tim je potom preuzeo inicijativu i zaigrao mnogo ofanzivnije, a to je rezultiralo i pogotkom u zaustavnom vremenu prvog dela igre. Penal dosuđen zbog igranja rukom jednog igrača Rada uspešno je realizovao najbolji strelac Šapčana, napadač Bojan Matić. Tokom drugog poluvremena domaći tim je svim silama pokušavao da stigne do izjednačenja, stvorio je i nekoliko izglednih šansi, ali udarci nisu bili dovoljno precizni. Mreže su do kraja ostale mirne, pa su ’’građevinari’’ kući otišli sa tri vredna boda.


FOTO: fkrad.rs/Darko Đorđević

Vladimir Volkov (31) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a na Banjicu je stigao tokom aktuelnog letnjeg prelaznog roka. Tokom bogate igračke karijere nastupao je za BSK iz Borče, portugalski Portimonense, OFK Beograd, moldavski Sheriff, Partizan, belgijski Mechelen, poljski Lech Poznan i Radnički iz Niša. Tokom aktuelne sezone zabeležio je četiri nastupa za ekipu Rada i postigao dva pogotka. Upisao je i 17 nastupa za nacionalni tim Crne Gore, a pre toga i jedan nastup za nacionalni tim Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: