Srpski predstavnici u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, u četvrtak igraju revanš mečeve u borbi za grupnu fazu ovog evropskog takmičenja.

Kvalifikacije za grupnu fazu Lige Evrope ulaze u samu završnicu, a u plej-of fazi učestvuju i dva srpska predstavnika, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda. Oba tima nakon prvih mečeva u Krasnodaru i Beogradu imaju ’’aktivan’’ rezultat, pa sa puno optimizma očekujemo revanš susrete.

VIDEOTON - PARTIZAN (četvrtak 24.avgust, 20:00 časova, Arena sport 1)

Ekipa Partizana će u četvrtak 24.avgusta u revanš susretu plej-of faze kvalifikacija na stadionu ’’Pančo Arena’’ gostovati prethodne sezone drugoplasiranom timu mađarskog šampionata, ekipi Videotona. Prvi susret odigran u Beogradu i završen je nerešenim rezultatom 0:0. Za plasman u grupnu fazu Lige Evrope crno-belima je dovoljna bilo koja pobeda ili bilo koji remi sa postignutim makar jednim pogotkom.

CRVENA ZVEZDA - KRASNODAR (četvrtak 24.avgust, 21:00 čas, RTS 1/Arena sport 3)

Ekipa Crvene zvezde će u četvrtak 24.avgusta u revanš susretu plej-of faze kvalifikacija na stadionu ’’Rajko Mitić’’ dočekati prethodne sezone četvrtoplasirani tim ruskog šampionata, ekipu Krasnodara. Prvi susret odigran u istoimenom ruskom gradu završen je pobedom domaćina rezultatom 3:2(1:0). Računica je jasna, crveno-bele samo pobeda sa manje od dva primljena gola vodi u grupnu fazu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Pobednici ovih dvomeča obezbediće plasman u grupnu fazu ovog takmičenja, a žrebanje grupa održaće se u petak 25.avgusta u Monaku.