Niški Radnički u okviru 34. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka Ždrepčeve krvi.

Trener u stručnom štabu Vladimir Đorđević ističe da ovaj meč dolazi u dobrom momentu, nakon serije pozitivnih rezultata, kao i da igrači imaju puno samopouzdanja:

’’Nema puno nepoznanica ni za Spartak ni za naš tim, nedavno smo takođe igrali utakmicu u Subotici. Očekujemo sličan duel, s tim što se ovaj predstojeći igra u okviru plej-auta, gde samo nijanse odlučuju o ishodu i gde su svi timovi jako blizu, kako po bodovima, tako i po kvalitetu. Spartak ima jako veliki broj igrača, veliki roster u kojem mogu dosta da rotiraju, a da ne izgube na kvalitetu. Ubiparip neće moći da nastupi zbog crvenog kartona, ali oni imaju adekvatne zamene pogotovo u ofanzivnom delu tima. Odmah nakon utakmice sa Voždovcem krenuli smo u pripremanje za ovaj duel. Očekuje nas jedna tvrda, jaka utakmica, znamo da su dobri iz tranzicija, da imaju kvalitetne i neugodne krilne igrače. Probaćemo da zaustavimo te napade, a da ih što češće mi ugrožavamo. U dobrom smo momentu, imamo iza sebe pozitivne rezultate i to želimo da iskoristimo. I Spartak ima dobar niz bez poraza, a novi trener doneo je i neke novine u igri ovog tima. Očekujem da u meč uđemo sa samopouzdanjem koje imamo nakon sjajnih rezultata u prethodnim kolima, mi imamo i neosporni kvalitet za to. Sećam se kako su svi treneri protivničkih ekipa govorili za nas da imamo kvalitetne pojedince i potencijal, a nemamo tim. Sada verujem da izgledamo kao tim i da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Nema opuštanja do samog kraja, svi timovi su blizu, pa jedan loš rezultat može da nas vrati u probleme. Svaka utakmica može puno da donese, velikih 12 bodova je još u igri i daćemo se od sebe da se iz Subotice vratimo makar neporaženi. Imamo par sitnijih povreda sa poslednjih treninga. U pitanju su Mesarović, Bakić i Fai, a već duži period je odsutan Stajić. Nakon današnjeg treninga odlučićemo ko će od njih istrčati na teren i ko može da pruži maksimum na ovoj važnoj utakmici.’’

Meč 34. kola između Spartaka ŽK i Radničkog iz Niša igra se u utorak 07. maja 2024. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš