Tokom vikenda su na programu svi mečevi 8.kola Super lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2017/18. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Javor Matis - Crvena zvezda, Partizan - Mladost i Voždovac - Vojvodina.

JAVOR MATIS – CRVENA ZVEZDA (09.septembar, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

U subotu se u okviru 8.kola Super lige Srbije u Ivanjici sastaju domaći Javor Matis i gosti iz Beograda, ekipa Crvene zvezde. Mečevi ova dva tima uvek su izuzetno borbeni i dobro posećeni, a biće zanimljivo videti da li će Ivanjičani uspeti da prekinu seriju poraza u duelima sa trenutnim liderom šampionata. Ekipa Javor Matisa je iznenađujuće loše započela sezonu, ostvarivši samo jedan trijumf na sedam odigranih susreta. Bolji od svojih rivala bili su samo u premijernom duelu sezone sa ekipom Borca u Ivanjici (1:0). Četvrti bod osvojili su nakon remija sa ekipom Spartaka (1:1), takođe na svom stadionu. Poraženi su u duelima sa Partizanom u Humskoj (2:1), Mačvom u Ivanjici (0:4), Voždovcem u Beogradu (1:0), Vojvodinom u Ivanjici (0:1) i u prethodnom kolu u duelom sa ekipom Napretka u Kruševcu (2:1). Ekipa Crvene zvezde je do sada odigrala šest susreta i zabeležila pet pobeda i jedan remi. Prvo su na svom terenu savladali niški Radnički (3:0), zatim i ekipe Rada na Banjici (0:2), Čukaričkog na svom stadionu (3:0), Ranika u Surdulici (0:5) i OFK Bačka na svom stadionu (3:1). U prethodnom kolu su na svom stadionu u ’’večitom derbiju’’ remizirali sa ekipom Partizana (0:0). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.

PARTIZAN – MLADOST (09.septembar, 21:00 časova, TV Arena sport 1)

Poslednji meč subotnjeg programa u okviru 8.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. I trenutna forma i tradicija su na strani crno-belih, ali je pitanje vremena kada će Lučanci pokazati kvalitet i uključiti se u borbu za vrh tabele, možda već ovog vikenda. Ekipa Partizana je do sada odigrala šest susreta i ostvarila četiri trijumfa, uz jedan poraz i jedan remi. Crno-beli su u prva tri ovosezonska duela ostvarili tri pobede, prvo na svom stadionu u duelima sa ekipom Mačve (6:1) i Javor Matisa (2:1), a onda i nad ekipom Spartaka na gostovanju u Subotici (0:1). Usledio je potom i jedini poraz u duelu sa gradskim rivalom Voždovcem (1:3), a onda i trijumf u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine (0:1) i remi na stadionu Rajko Mitić u ’’večitom derbiju’’ sa ekipom Crvene zvezde (0:0). Lučanci nakon sedam odigranih susreta na svom kontu imaju samo dve pobede ostvarenu u duelima sa ekipama Rada (2:1) i Borca (4:1) na svom terenu, dok su po bod uzeli u susretima sa Zemunom (1:1) i Radnikom (0:0), takođe u Lučanima. Na sva tri gostovanja pretrpeli su poraze, prvo u duelu sa ekipom Čukaričkog (1:0), zatim u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0), a onda i u zaostalom meču 2.kola sa ekipom Radničkog (2:1). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 21:00 čas.

VOŽDOVAC – VOJVODINA (10.septembar, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 8.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel ekipa koje su uspešno započele aktuelnu sezonu i koje se nalaze u vrhu tabele, pa treba očkivati zanimljivu i kvalitetnu utakmicu. Voždovčani su nakon startnog remija sa ekipom Radnika na svom stadionu (0:0) vezali četiri uzastopne pobede u duelima sa ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci (0:3), Borcem na svom stadionu (2:1), Partizanom u Humskoj (1:3) i Javor Matisom na svom stadionu (1:0). Potom su odigrali nerešeno sa ekipom Spartaka na gostovanju u Subotici (0:0), da bi u prethodnom kolu neočekivano pretrpeli prvi ovosezonski poraz u duelu sa ekipom Mačve na svom stadionu (0:2). Novosađani su u prva četiri kola vezali četiri pobede, prvo na svom stadionu duelu sa ekipom Čukaričkog (1:0), a potom na gostovanju u Surdulici (0:4), u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0) u Novom Sadu i na gostovanju u Lučanima gde je Borac igrao kao domaćin (0:2). Usledio je prvi poraz u derbi susretu sa Partizanom u Novom Sadu (0:1), a onda i novi trijumf u susretu sa ekipom Javor Matisa u Ivanjici (0:1). Ipak, u prethodnom kolu Novosađani su pretrpeli težak poraz na svom stadionu u duelu sa ekipom Spartaka (0:5). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.