Poslednji meč subotnjeg programa u okviru 8.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. I trenutna forma i tradicija su na strani crno-belih, ali je pitanje vremena kada će Lučanci pokazati kvalitet i uključiti se u borbu za vrh tabele, možda već ovog vikenda.

Ekipa Partizana je do sada odigrala šest susreta i ostvarila četiri trijumfa, uz jedan poraz i jedan remi. Crno-beli su u prva tri ovosezonska duela ostvarili tri pobede, prvo na svom stadionu u duelima sa ekipom Mačve (6:1) i Javor Matisa (2:1), a onda i nad ekipom Spartaka na gostovanju u Subotici (0:1). Usledio je potom i jedini poraz u duelu sa gradskim rivalom Voždovcem (1:3), a onda i trijumf u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine (0:1) i remi na stadionu Rajko Mitić u ’’večitom derbiju’’ sa ekipom Crvene zvezde (0:0). Lučanci nakon sedam odigranih susreta na svom kontu imaju samo dve pobede ostvarenu u duelima sa ekipama Rada (2:1) i Borca (4:1) na svom terenu, dok su po bod uzeli u susretima sa Zemunom (1:1) i Radnikom (0:0), takođe u Lučanima. Na sva tri gostovanja pretrpeli su poraze, prvo u duelu sa ekipom Čukaričkog (1:0), zatim u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0), a onda i u zaostalom meču 2.kola sa ekipom Radničkog (2:1).

Dva tima su se tokom prethodne sezone sastajala tri puta, a crno-beli su imali maksimalan učinak. Prvi susret odigran je u Humskoj, a crno-beli su slavili rezultatom 3:1(1:0). Strelci za beogradski tim bili su Leonardo da Silva, Uroš Đurđević i Valerij Božinov, dok je jedini pogodak za goste postigao Milan Bojović sa ’’bele tačke’’. Drugi susret odigran je u Lučanima, a Beograđani su slavili rezultatom 0:2(0:1). Strelci su tom prilikom bili Leonardo da Silva i Uroš Đurđević. Treći meč odigran je u okviru plej-ofa u Beogradu, a crno-beli su slavili izuzetno ubedljivo rezultatom 5:0(2:0). Strelci su tom prilikom bili Leonardo da Silva (dva pogotka), Marko Jevtović, Marko Janković i Nebojša Kosović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa čak 16 pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. Lučanci su jedina četiri boda u duelima sa Partizanom osvojili na svom stadionu, trijumfom u sezoni 1997/98 rezultatom 2:0 i remijem u sezoni 2015/16 kada je rezultat bio 2:2.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina sve je spremno za nastavak borbe na ’’tri fronta’’, a stručni štab je zadovoljan kako su se pristigla pojačanja uklopila u rad ekipe. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je upozorio da je naredni rival, ekipa lučanske Mladosti, izuzetno težak i ’’tvrd’’ protivnik:

’’Svaka pobeda je veoma bitna, počinje težak ciklus i veoma je bitno pobeđivati. Mladost je teška i tvrda ekipa, biće teško, ali se nadam da ćemo ući ozbiljno u taj meč. Ne smemo se uljuljkivati, već moramo nastaviti da radimo. Mi se ne zadovoljavamo plasmanom u Ligu Evrope, već hoćemo da napravimo ozbiljan posao u tom takmičenu. Svi zajedno možemo da napravimo nešto.’’

Trener Đukić je rekao da u susretu sa Lučancima neće moći da računa na Nebojšu Kosovića i Sejdubu Sumu zbog povreda, kao i na Milana Radina zbog kartona. Ipak, on je istakao da ima na raspolaganju veliki broj igrača i pohvalno govorio o pristiglim pojačanjima:

’’Zadovoljan sam ekipom koju smo formirali, brzo će se uhodati u sistem i brzo će nam doneti rezultate. Tošić je spreman da igra. Juče smo svi bili oduševljeni njim, jer vidite ozbiljnog igrača i dečka koji je za primer. Izrastao je u vrhunskog igrača i zaista je primer svima u svlačionici. On je veliko pojačanje za nas. Nemanja Antonov je ozbiljan igrač. Stručni štab ima slatke muke, imamo tri ozbiljna igrača na toj poziciji. To nam daje opciju i da odmaramo, rotiramo igrače, biramo rešenja. Sve tri opcije su u igri.’’

On se osvrnuo i na trenutnu situaciju vezanu za napadača Ognjena Ožegovića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, istakavši da se ’’digla veštačka frka’’:

’’Stvorila se veštačka frka, nepotrebna. Mi u ekipi imamo tri crnca, jednog muslimana, zašto ne bi mogao neko ko je nekad bio u Zvezdi? I Zvezda ima igrače koji su bili u Partizanu. Ovo je 21.vek i ne vidim nikakav problem. To su normalne stvari u normalnom svetu. Ožegović je dete koje hoće da se dokaže ovde i mi ćemo mu dati šansu. Ima podršku svih, želimo da postane ozbiljan igrač. On nema potrebe za frkom, za tenzijom, skidam svu tenziju sa njega.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sveži i spremni za nastavak prvenstvene trke nakon dvonedeljne pauze iskorišćene za oporavak ekipe i saniranje povreda. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu lučanskog tima Goran Stanić koji je istakao da njegov tim u Beograd putuje bez ’’bele zastave’’:

’’U subotu nas u Beogradu očekuje utakmica u kojoj je Partizan izraziti favorit. Ovo kažem zbog nekoliko činjenica, a pre svega zbog toga što igramo na njihovom terenu, što iza sebe imaju odličan rezultat u Evropi i što su u poslednjim danima prelaznog roka značajno pojačani izuzetno kvalitetnim igračima. Mi smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili za konsolidaciju tima i saniranje povreda kojima smo bili opterećeni. Dobro smo radili i trenirali i potpuno spremni dočekujemo ovu utakmicu. Još jednom ponavljam da je Partizan izraziti favorit, ali mi u Beograd idemo bez bele zastave. Očekujem da odigramo maksimalno odgovorno i koncentrisano, što će, nadam se, biti dovoljno za pozitivan rezultat."

Nakon pitanja novinara trener Stanić se osvrnuo i na taktičke varijante o kojima stručni štab razmišlja pred duel sa aktuelnim šampionom, istakavši da je najgora moguća varijanta potpuna defanziva:

’’Protiv Partizana je najgora moguća varijanta uvući se u svoj šesnaesterac. Dakle, pokušaćemo da izađemo napred, da čvrsto stojimo u bloku i čekamo dobru kontru.’’

Prodaja ulaznica za ovaj susret započela je danas u Tiketline shop-u (Bul. Milutina Milankovića 1, lokal 46) u radnom vremenu od 09:00 do 18:00 časova. Na dan odigravanja utakmice ulaznice se mogu kupiti samo na blagajnama stadiona u Humskoj, od 10:00 časova pa sve do njenog početka. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Lože – 3.000 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Meč 8.kola Super lige Srbije između Partizana i Mladosti igra se sutra, u subotu 09.septembra 2017.godine, sa početkom u 21:00 čas. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović