Najbolji igrač 8.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Đorđe Ivanović, strelac oba pogotka za ekipu Spartak Ždrepčeva krv u pobedi nad ekipom Napretka.

Tokom minulog vikenda odigrano je 8.kolo Super lige Srbije, a kada pogledamo rezultate utakmica možemo reći da nije bilo većih iznenađenja. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana rutinski su stigli do novih trijumfa, derbi kola između Voždovca i Vojvodine završen je podelom bodova, ekipa Borca je na svoj konto upisala prvi bod, a fudbaleri Spartaka su još jednom pobedom potvrdili da su u fantastičnoj formi i da su potpuno zasluženo u vrhu tabele. Najzaslužniji za trijum ’’golubova’’ nad ekipom Napretka rezultatom 2:1(2:1) bio je Đorđe Ivanović koji je odigrao još jedan fantastičan meč. Mladi krilni napadač je bio neuhvatljiv za odbranu gostiju, sjajno se kretao i asistirao saigračima, a sa dva izuzetno lepa pogotka obezbedio je trijumf svojoj ekipi. Ovaj fudbaler u kontinuitetu pruža sjajne partije, u prethodnom kolu je bio u najužoj konkurenciji za igrača kola, pa ovoga puta nismo imali ni najmanju dilemu ko će poneti taj laskavi epitet.

Domaći tim je od starta ovog susreta dominirao i nakon nekoliko opasnih akcija rano stigao do vođstva. Igrao se 16.minut utakmice kada je nakon izuzetno lepe akcije u kojoj su učestvovali Stefan Hajdin, Mile Savković, Nemanja Nikolić i na kraju Noboru Šimura lopta stigla do Đorđa Ivanovića koji je sa nekih osam-devet metara, iskosa sa leve strane, majstorski šalje pored golmana ’’čarapana’’ Nikole Petrovića. Iako su Subotičani nastavili sa ofanzivnom igrom Kruševljani su već u 29.minutu uspeli da stignu do izjadnačenja. Nakon akcije koja je tekla po desnoj strani lopta je stigla u kazneni prostor do Alekse Vukanovića, njegov udarac zaustavila je odbrana domaćina, ali je nakon novog pokušaja, ovoga puta Nemanje Petrovića, lopta stigla do Envera Alivodića koji je šalje u mrežu Subotičana. Ipak, Subotičani su nakon samo nekoliko minuta povratili prednost i to na fantastičan način. Igrao se 33.minut susreta kada je nakon akcije koja je tekla po desnoj strani Šimura pokušao da uposli Nemanju Nikolića, lopta se odbila na nekih dvadeset i pet metara od gola gostiju, a na nju je ’’natrčao’’ raspoloženi Đorđe Ivanović i poslao neodbranjivi ’’projektil’’ u mrežu gostiju. Ovaj evrogol bio je i poslednji koji je publika mogla da vidi na ovoj utakmici, jer Kruševljani i pored prednosti igrača više tokom poslednjih pola sata igre, nakon isključenja Nemanje Nikolića, nisu uspeli da stignu do izjednačenja. Nova tri boda za Subotičane koji trenutno sa 17 bodova zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.


FOTO: fkspartak.com

Đorđe Ivanović (21) je rođen u Vukovaru, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama subotičkog superligaša. Kao pozajmljeni igrač ’’golubova’’ nastupao je za fudbalske klubove Bačka 1901, Palić Koming i Senta, a prvom timu Spartaka priključio se u decembru 2014.godine. Ove sezone odigrao je svih osam mečeva u Super ligi Srbije i postigao čak šest pogodaka, pa sa saigračem Nemanjom Nikolićem i Bojanom Matićem iz Mačve deli prvo mesto na listi strelaca.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: