Najbolji igrač nekompletnog 9.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Andrija Luković, strelac oba pogotka za ekipu Voždovca u pobedi nad ekipom Napretka u Kruševcu.

Odigrano je svih šest mečeva nekompletnog 9.kola Super lige Srbije, a nekoliko susreta obilovalo je uzbuđenjima i velikom borbom za svaki bod. Najveće iznenađenje viđeno je na Banovom brdu gde je ekipa Radnika uspela da stigne do vredne pobede i tako pokaže da je ove sezone izuzetno neugodan gost. Značajan trijumf u borbi za ostanak u vrhu tabele ostvarila je ekipa Voždovca koja je u derbiju kola u Kruševcu savladala domaći Napredak rezultatom 1:2(0:1). Najzaslužniji za to svakako je mladi Andrija Luković koji je sjajnom igrom na sredini terena, odličnim kretanjem i lepim golovima u ključnim momentima pokazao da će biti značajno pojačanje ’’zmajeva’’ u aktuelnoj sezoni. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Kruševljani su bolje otvorili ovu utakmicu, stvorili nekoliko izglednih prilika, ali je falilo više koncentracije u završnici. Kazna je stigla već u 27.minutu susreta nakon akcije ’’zmajeva’’ koja nije puno obećavala. Beograđani su nako jednog izvođenja auta započeli akciju po desnoj strani, loptu ubačenu u šesnaesterac je odbrana domaćeg tima izbacila na nekih dvadesetak metara, a Andija Luković je sjajno odreagovao i izuzetno preciznim i snažnim udarcem matirao golmana Nikolu Petrovića. Nastavak prvog dela igre protekao je u borbenoj i ravnopravnoj igri, ali nije bilo promene rezultata. Kruševljani su do izjednačenja stigli u drugom poluvremenu, tačnije u 58.minutu susreta, i tako uneli neizvesnost i probudili domaću publiku koja je priželjkivala potpuni preokret. Brza akcija je započeta na sredini terena, lopta je stigla do ivice kaznenog prostora i tamnoputog Jese Sekidike, a ovaj je sjano reagovao i preciznim udarcem u donji levi ugao matirao golmana gostiju Zorana Popovića. Nastavili su Kruševljani sa opasnim napadima, pogodili čak nakon jednog prekida i okvir gola, ali su do drugog gola ipak stigli fudbaleri Voždovca. Igrao se 82.minut susreta kada su ’’zmajevi’’ opkolili gol domaćina i iz nekoliko pokušaja pokušali da postignu pogodak, a onda je lopta nekako stigla do Andrije Lukovića koji je sa nekih desetak metara snažnim i preciznim udarcem šalje u mrežu domaćina. Do kraja utamice nije bilo promene rezultata, pa su Beograđani kući odneli sva tri boda.


FOTO: fkvozdovac.rs

Andrija Luković (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a na Dušanovac je u finišu prelaznog roka stigao kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde do kraja aktuelne sezone. Tokom karijere je nastupao i za beogradske timove Rad i BASK, kao i za mladi tim holandskog PSV-a. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19, U-21) za koje je zabeležio 8 nastupa i postigao 2 pogotka, a okitio se i titulom prvaka Evrope na Evropskom prvenstvu u Litvaniji (U-19).

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: