Tokom vikenda su na programu svi mečevi 10.kola Super lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2017/18. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Vojvodina – Napredak, Voždovac – Crvena zvezda i Partizan – Radnički Niš.

VOJVODINA – NAPREDAK (subota 16.septembar, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 10.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Ovaj meč veoma je važan za oba tima, pa treba očekivati borbenu i kvalitetnu utakmicu. Novosađani su u prva četiri kola vezali četiri pobede, prvo na svom stadionu duelu sa ekipom Čukaričkog (1:0), a potom na gostovanju u Surdulici (0:4), u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0) u Novom Sadu i na gostovanju u Lučanima gde je Borac igrao kao domaćin (0:2). Usledio je prvi poraz u derbi susretu sa Partizanom u Novom Sadu (0:1), onda i novi trijumf u susretu sa ekipom Javor Matisa u Ivanjici (0:1), da bi ’’lale’’ u narednom  kolu pretrpele težak poraz na svom stadionu u duelu sa ekipom Spartaka (0:5). U prethodna dva kola prvo su podelili bodove sa ekipom Voždovca u Beogradu (1:1), a onda i savladali ekipu Mačve na svom terenu (1:0). Kruševljani su u prvom kolu odigrali nerešeno na svom stadionu sa ekipom Rada (2:2), da bi potom usledili porazi na gostovanju ekipi Čukaričkog (2:0) i na svom stadionu u duelu sa Radnikom (1:2). Nakon toga vezali su tri pobede, prvo na gostovanju ekipi OFK Bačka (1:4), a zatim i u Kruševcu u duelima sa ekipama Borca (3:1) i Javor Matisa (2:1). U prethodna dva kola pretrpeli su dva poraza, u Subotici od ekipe Spartaka (2:1) i na svom terenu od ekipe Voždovca (1:2). Treba napomenuti da je njihov duel sa ekipom Partizana odložen. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA (nedelja 17.septembar, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 10.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na Dušanovcu gde domaći Voždovac dočekuje ekipu Crvene zvezde. Domaći tim je u finišu prethodne sezone uspeo da ’’pomrsi račune’’ crveno-belima, ove sezone i njihovim najvećim rivalima, pa je jasno da nas čeka odlična utakmica. Voždovčani su nakon startnog remija sa ekipom Radnika na svom stadionu (0:0) vezali četiri uzastopne pobede u duelima sa ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci (0:3), Borcem na svom stadionu (2:1), Partizanom u Humskoj (1:3) i Javor Matisom na svom stadionu (1:0). Nakon toga usledila je serija nešto slabijih rezultata, remi u duelu sa ekipom Spartaka u Subotici (0:0), prvi ovosezonski poraz u duelu sa ekipom Mačve na svom stadionu (0:2) i remi sa ekipom Vojvodine (1:1), takođe na Dušanovcu. U prethodnom prvenstvenom kolu savladali su u Kruševcu ekipu Napretka (1:2). Ekipa Crvene zvezde je do sada odigrala sedam susreta i zabeležila šest pobeda i jedan remi. Prvo su na svom terenu savladali niški Radnički (3:0), zatim i ekipe Rada na Banjici (0:2), Čukaričkog na svom stadionu (3:0), Ranika u Surdulici (0:5) i OFK Bačka na svom stadionu (3:1). Seriju je prekinuo remi na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u ’’večitom derbiju’’ sa ekipom Partizana (0:0), da bi potom crveno-beli u Ivanjici uspeli da savladaju domaći Javor Matis (0:2). Treba reći da su dva planirana meča, sa Borcem i Spartakom, odložena za kasnije termine. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ (nedelja 17.septembar, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva 10.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Mečevi ove dve ekipe uvek su bili zanimljvi, višedecenijsko rivalstvo je takođe prisutno, pa treba očekivati otvoren i kvalitetan susret. Ekipa Partizana je do sada odigrala sedam mečeva i ostvarila pet trijumfa, uz jedan poraz i jedan remi. Crno-beli su u prva tri ovosezonska duela ostvarili tri pobede, prvo na svom stadionu u duelima sa ekipom Mačve (6:1) i Javor Matisa (2:1), a onda i na gostovanju u Subotici nad ekipom Spartaka (0:1). Usledio je potom i jedini poraz u duelu sa gradskim rivalom Voždovcem (1:3) u Humskoj, a onda i trijumf u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine (0:1) i remi na stadionu Rajko Mitić u ’’večitom derbiju’’ sa ekipom Crvene zvezde (0:0). Prethodni susret odigali su prošlog vikenda kada su na svom terenu savladali ekipu Mladosti (3:0), a treba reći da su planirani mečevi  sa Napretkom i Zemunom odloženi za kasnije termine. Nišlije su na startu sezone na gostujućem terenu poražene u duelu sa Crvenom zvezdom (3:0), a potom su vezali tri pobede u duelima sa Zemunom (1:2) i Mačvom (1:2) u gostima i Radom na svom stadionu (2:0). Usledio je zatim remi na Banovom brdu sa ekipom Čukaričkog (0:0), pa pobeda nad ekipom Mladosti u Nišu (2:1) u zaostalom meču 2.kola, a onda i nova dva remija, u Nišu sa ekipom Radnika (2:2) i u Bačkoj Palanci sa ekipom OFK Bačka (1:1). U prethodnom kolu savladali su na svom terenu čačanski Borac (1:0). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.