Prvi meč 10.kola Super lige Srbije igra se danas u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Ovaj meč veoma je važan za oba tima, pa treba očekivati borbenu i kvalitetnu utakmicu.

Novosađani su u prva četiri kola vezali četiri pobede, prvo na svom stadionu duelu sa ekipom Čukaričkog (1:0), a potom na gostovanju u Surdulici (0:4), u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0) u Novom Sadu i na gostovanju u Lučanima gde je Borac igrao kao domaćin (0:2). Usledio je prvi poraz u derbi susretu sa Partizanom u Novom Sadu (0:1), onda i novi trijumf u susretu sa ekipom Javor Matisa u Ivanjici (0:1), da bi ’’lale’’ u narednom  kolu pretrpele težak poraz na svom stadionu u duelu sa ekipom Spartaka (0:5). U prethodna dva kola prvo su podelili bodove sa ekipom Voždovca u Beogradu (1:1), a onda i savladali ekipu Mačve na svom terenu (1:0). Kruševljani su u prvom kolu odigrali nerešeno na na svom stadionu sa ekipom Rada (2:2), da bi potom usledili porazi na gostovanju ekipi Čukaričkog (2:0) i na svom stadionu u duelu sa Radnikom (1:2). Nakon toga vezali su tri pobede, prvo na gostovanju ekipi OFK Bačka (1:4), a zatim i u Kruševcu u duelima sa ekipama Borca (3:1) i Javor Matisa (2:1). U prethodna dva kola pretrpeli su dva poraza, u Subotici od ekipe Spartaka (2:1) i na svom terenu od ekipe Voždovca (1:2). Treba napomenuti da je njihov duel sa ekipom Partizana odložen.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili Novosađani. Prvi meč odigran je u Kruševcu i završen je podelom bodova, nakon rezultata 0:0. Drugi meč odigran je u Novom Sadu, a domaći tim je slavio rezultatom 2:0(1:0). Strelci su tom prilikom bili Vladimir Kovačević i Lazar Zličić. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, ponovo u Novom Sadu, a završen je pobedom domaćeg tima rezultatom 2:1(1:0). Strelci za novosadski tim bili su Filip Malbašić i Nikola Trujić, dok je jedini pogodak za Kruševljane postigao Nemanja Tubić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) Novosađani su bili uspešniji tim sa 12 pobeda, uz 2 remija i 5 poraza. Kruševljani su samo jednom slavili u Novom Sadu, i to u sezoni 2014/15kada je rezultat bio 0:1(0:1).


FOTO: fkvojvodina.rs

U taboru domaćina još uvek nije izabrano novo klupsko rukovodstvo, a nije angažovan novi šef stručnog štaba. Tu funkciju uspešno obavlja Vladimir Buač koji je u izjavi datoj na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da igra njegove ekipe deluje sve bolje i da je optimista:

’’Ovo će nam biti treća utakmica u poslednjih šest dana, a ono što me raduje jeste to što se vidi pomak u napred. To nije veliki pomak, ali ipak vidim da ide na bolje. Na utakmici protiv Voždovca prvo poluvreme je bilo dosta slabo, dok smo u drugom delu, kao i na meču protiv Mačve, dosta popravili našu igru. To mi daje optimizam i pred sutrašnju utakmicu u kojoj verujem da možemo da dođemo do trijumfa. Preduslovi za to su da zadržimo angažovanje, odnos prema igri i požrtvovanje kao do sada, a vremenom će igrači koji su nedavno stigli u klub biti sve uigraniji i bolji, iako nemamo mnogo vremena da radimo na tome kroz treninge. Posebno na šta treba da obratimo pažnju jeste da imamo malo veći posed na protivničkoj polovini i da budemo konkretniji u poslednjoj trećini terena.’’

Trener novosadskog tima se osvrnuo i na kvalitet ekipe Napretka istakavši da stručni štab i igrače neće zavarati trenutna pozicija Kruševljana na tabeli:

’’Napredak je trenutno u blagoj krizi, s obzirom na to da su izgubili prethodne dve utakmice, ali njihov igrački kadar je dosta dobar, odnosno bolji nego što to pokazuju rezultati. To sigurno neće biti laka utakmica i uveren sam da će oni doći vrlo motivisani da ostvare pozitivan rezultat. Naravno, na to imaju pravo, baš kao što i mi želimo da i dalje stvaramo dobru atmosferu. Na prošloj utakmici smo imali dobru podršku, pa verujem da će i na tom planu biti sve bolje i bolje.’’

On je potom istakao da na ovom susretu može da računa na sve igrače, osim suspendovanog Alveša, ali da je situacija sa brojem stranaca problematična:

’’Što se tiče kadrovskih problema Alveš je suspendovan zbog žutih kartona, dok su svi ostali zdravi i imaju pravo nastupa. Naravno, zbog situacije sa brojem stranaca, neki od njih koji zaslužuju da igraju ponovo neće moći da budu u protokolu. Protiv Mačve, to su bili Bempah, Kalezić i Cebara, koji dobro treniraju, ali jednostavno nije bilo mesta za njih. Zato očekujem da ćemo u narednom periodu praviti neke rotacije u sastavu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze prilično uzdrmani nakon dva poraza, a niko u klubu ne krije razočarenje zbog rezultata koje ekipa postiže. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Nenad Sakić koji je istakao da je Vojvodina odlična ekipa koja se nalazi u vrhu tabele i svakako ekipa koja zna da igra fudbal, ali da od svoji igrača očekuje da pokažu disciplinu i karakter:

’’Nadam se da ćemo posle dva poraza uspeti da smognemo snage da bismo odigrali tu utakmicu najbolje što možemo. Neprihvatljive su neke situacije koje su se dešavale protiv Spartaka i Voždovca. Taktičke greške su nedopustive. Mi ispravljamo propuste, i kada pomisliš da je sve ispravljeno, pojavi se druga pukotina. U takvim uslovima je teško raditi, ali stručni štab daje svoj maksimum. Dokle god budem mogao da ispravljam biću ovde. Naravno, za ovaj posao treba imati ’’široka leđa’’, a ja ih imam. Očekujem i od mojih igrača da pokažu jednom da taj ritam, hrabrost i energiju mogu da imaju u kontinuitetu. Porazi su deo igre, ali je nedopustivo da pobediš tri utakmice, pa dve izgubiš, pri tome ne pričam samo o rezultatu,već o kontinuitetu. Utakmica može da se izgubi, ali ipak budeš zadovoljan jer si pružio svoj maksimum. Hoću da budem siguran da kada ekipa izađe na teren znam tačno koliko mogu. Imali smo loš start na početku prvenstva i uspeli smo da se vratimo. Najvažnije je da u Novom Sadu budemo motivisani, a očekujem da i moji igrači imaju isti odnos prema poslu kao i ja. Došli smo do momenta kada kvalitet ličnosti mora da dođe do izražaja. Igrači moraju da pokažu da su kvalitetni ljudi. Ono što imaš u sebi moraš da pokažeš. Eto,samo to očekujem od njih. Razgovaraću sa igračima, kao što uvek i razgovaramo. Izvešću, po mom mišljenju, jedanaestoricu najboljih i naravno da očekujem pozitivan rezultat protiv Vojvodine.’’

Ulaznice za zapadnu i istočnu tribinu  mogu se kupiti na glavnoj blagajni, između zapadne i istočne tribine, dok se ulaznice za severnu tribinu mogu kupiti u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’ koja se nalazi na toj tribini. Blagajne će raditi na dan odigravanja susreta, a biće otvorene najkasnije sat vremena pre njegovog početka. Cene ulaznica su sledeće: Zapad – 200,00 dinara, Istok – 100,00 dinara i Sever – 100,00 dinara.

Meč 10.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Napretka igra se danas, u subotu 16.septembra 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvojvodina.rs