Prvi meč 11.kola Super lige Srbije igra se danas u Zemunu gde istoimena ekipa dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Novi superligaš solidno je započeo aktuelnu sezonu, gosti još bolje, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu borbu za bodove.

Zemunci su bodove osvajali pobedama nad ekipama Čukaričkog na svom stadionu (2:0), Radnika u Surdulici (0:1) i Javora u Ivanjici (0:1), ako i remijima sa ekipama Mladosti u Lučanima (1:1), OFK Bačka u Zemunu (1:1) i Borca u Čačku (0:0). Poraženi su u susretima sa ekipama Mačve u Šapcu (1:0), niškog Radničkog u Zemunu (1:2) i Rada na Banjici (2:0). Meč 9.kola sa ekipom Partizana odložen je za kasniji termin. Fudbaleri Spartaka su pobede ostvarili u duelima sa OFK Bačka na svom stadionu (2:1), Borcem u Lučanima (0:4), Mačvom u Subotici (3:2), Vojvodinom u Novom Sadu (0:5) i Napretkom u Subotici (2:1). Nerešeno su odigrali sa Javor Matisom u Ivanjici (1:1), Voždovcem u Subotici (0:0) i u prethodnom kolu sa ekipom Mladosti u Subotici (3:3). Jedini poraz pretrpeli su u duelu sa ekipom Partizana na svom stadionu (0:1). Meč 9.kola sa ekipom Crvene zvezde odložen je za kasniji termin.

Dva tima tokom prethodne sezone nisu imala međusobnih susreta, jer nisu bili članovi istog ranga takmičenja. U sezoni 2015/16 odigrali su jedan susret u okviru Kupa Srbije, a ekipa Spartaka je u Zemunu slavila rezultatom 0:1(0:0).

U taboru domaćina vlada veliko zadovoljstvo zbog serije od pet prvenstvenih utakmica bez poraza, što svakkako utiče na samopouzdanje i ambicije igrača i stručnog štaba. Ipak, protivnik ove sezone igra sjajno, pa Zemunci u meč ulaze sa puno respekta. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac Miroslav Lečić koji je ipak istakao da njegov tim na svom terenu mora ići na pobedu: 

’’Spartak je izuzetno dobra ekipa, nije džabe na četvrtom mestu. Ove godine je sjajan, ali kod kuće moramo uvek da idemo na pobedu, bez obzira ko je rival. Liga je ujednačena i jedan kiks nas vraća u borbu za opstanak. Tradicija Zemuna obavezuje nas da bi kod kuće sve osim osvajanja celog plena predstavljalo neuspeh. Imali smo loš start, a onda su nas rezultati učinili iznenađenjem, ali samo za ljude koji nas ne prate. Lično nisam u šoku, jer je ekipa stvarno kvalitetna i zaslužuje mesto među stabilnim superligašima. Nikome ne dozvoljavamo da nam napravi previše šansi, ne stvaramo ih ni mi mnogo, ali znamo šta hoćemo.’’

On je istakao da očekuje dobar i težak meč, kao i da dobro poznaje nekolicinu igrača ’’golubova’’:

’’Očekujem dobar i težak meč. Šest utakmica smo igrali na strani, ali to ništa ne znači. Niti se drugačije pripremamo za gostovanje ili kod kuće, igramo i želimo isto. Nikoga se potcenjujemo i precenjujemo, odlično radimo i treniramo, ne bavim se prognozama. Sa Savkovićem sam igrao u Jagodini, znam nekoliko igrača Spartaka, jako su kvalitetni. Ipak, bavimo se našim mogućnostima i ambicijama.’’

Gosti u ovaj meč ulaze nakon ubedljive pobede u Kupu Srbije i odličnih rezultata u proteklom periodu, što je dosta uticalo na samopouzdanje. Ipak, kao i do sada, Subotičani u ovaj meč ulaze sa oprezom i respektom prema rivalu. Pomoćni trener ’’golubova’’ Savo Pavićević istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da očekuje tešku i borbenu utakmicu protiv ’’tvrde’’ ekipe:

’’Poznajemo ekipu Zemuna čiji fudbaleri igraju tvrd fudbal, što se vidi i po njihovoj statistici. Igraju utakmice sa malo golova i očekujem da to bude jedna teška i borbena utakmica. Međutim, mi se uvek okrećemo našoj igri. Imali smo dugačak i naporan put, igrajući Kup utakmicu u Zubinom Potoku. Najbitnije je da se momci dobrio oporave i da utakmicu u nedelju dočekaju spremni. Malih problema ima Jočić, ali se nadamo da će i on do nedelje biti na raspolaganju šefu struke. Respektujemo ekipu Zemuna, ali se nadamo povoljnom rezultatu.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac ’’golubova’’ Branimir Jočić koji je istakao da u ekipi vlada odlična atmosfera i dodao:

’’Očekuje nas teško gostovanje protiv ekipe koja je dobro organizovana, sa malim brojem primljenih golova. Na nama je da ispoštujemo savete šefa i uz maksimalno angažovanje dođemo do sva tri boda.’’

Meč 11.kola Super lige Srbije između Zemuna i Spartaka igra se danas, u nedelju 24.septembra 2017.godine, sa početkom u 15:00 časova.