Najbolji igrač 11.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksa Vukanović, dvostruki strelac za Napredak u pobedi nad ekipom Mačve.

Tokom minulog vikenda odigrano je svih osam mečeva 11.kola Super lige Srbije. Efikasnost je i ovoga puta bila na zavidnom nivou, jer je postignuto 25 pogodaka, što je nešto više od tri po utakmici. Favoriti su uglavnom ostvarili pobede, nije bilo iznenađujućih rezultata, ali daleko od toga da nije bilo izuzetno uzbudljivo. Veoma važnu pobedu, prvu po dolasku novog šefa stručnog štaba Milorada Kosanovića, ostvarila je ekipa Napretka. Oni su u Kruševcu savladali ekipu šabačke Mačve, rezultat je bio 3:1(1:1) za ’’čarapane’’, a najzaslužniji za ovaj trijumf bio je Aleksa Vukanović. On je tokom čitavog susreta bio velika pretnja za gol Šapčana, odlično se kretao i ulazio u šanse, a njegova dva lepa pogotka u ključnom periodu utakmice donela su tri boda ekipi Napretka. Zbog svega toga on je bio naš izbor za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola. Treba reći da su odlične partije pružili i prvotimac Radnika Nikola Radović i napadač Partizana Leandro Tavamba.

Početak ovog susreta protekao je u ravnopravnoj igri, a oba tima stvorila su nekoliko izglednih šansi. Ipak, do vođstva je stigao domaći tim u 35.minutu susreta, a strelac je bio iskusni Jovan Markoski. On je iskoristio sjajnu asistenciju Slobodana Uroševića sa leve strane i snažnim i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana gostiju Nenada Filipovića. Nastavili su Kruševljani sa napadima i kada se činilo da će uspeti da dupliraju prednost pre odlaska na odmor ekipa Mačve je stigla do izjednačenja. Igrao se 41.minut susreta kada su Šapčani iskoristili grešku domaćina na sredini terena i brzom akcijom asistenta Ivana Obrovca i strelca Miloša Adamovića matirali golmana Nikolu Petrovića. Drugo poluvreme donelo je potpuni rasplet u režiji sjajnog Alekse Vukanovića. On je u 50.minutu susreta pokrenuo akciju na svojoj polovini i na levoj strani pronašao slobodnog Envera Alivodića, ovaj je ispratio njegovo ubacivanje po desnoj strani i odlično mu asistirao, a sjajni krilni napadač Kruševljana majstorskim udarcem uspeo da prevari čuvare i matira golmana gostiju. Pokušali su fudbaleri Mačve u nastavku susreta da stignu do izjednačenja i kada se činilo da su blizu isti igrač je ugasio sve nade Šapčana. Igrao se 75.minut kada je nakon brzog kontranapada Jovan Markoski na desnoj strani proigrao Aleksu Vukanovića, a ovaj iz slične pozicije kao kod prethodnog pogotka majstorski pogodio mrežu i postavio konačan rezultat ovog susreta.


FOTO: fknapredak.rs 

Aleksa Vukanović (25) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji krilnog napadača, a u Kruševac je stigao u julu 2016.godine. Pre toga je nastupao za ekipe ČSK Čelarevo i OFK Bačka. Tokom aktuelne sezone nastupao je na svih jedanaest susreta i postigao tri pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: