Jedan od najzanimljivijih mečeva 15.kola Super lige Srbije igra se danas u Čačku gde domaći Borac dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Biće to duel timova sa potpuno različitim ambcijama, ali će važnost bodova za njihovo ostvarenje uticati da igrači na teren izađu maksimalno motivisano i borbeno.

Čačani ove sezone igraju ispod očekivanog nivoa i samo povremeno pokazuju da su tim koji ima mnogo veći kvalitet nego što to tabela prikazuje, pa nakon četrnaest odigranih susreta na svom kontu imaju dve pobede, uz jedan remi i čak jedanaest poraza. U prehodnom kolu poraženi su u Šapcu od ekipe Mačve, a rezultat je bio 1:0. Sa 7 osvojenih bodova trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli. Crno-beli ove sezone ne pružaju partije kakve se od njih očekuju, a nakon četrnaest odigranih susreta na svom kontu imaju deset pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu (zaostali meč 9.kola) savladali su u gostima ekipu Zemuna, a rezultat je bio 1:3. Sa 33 osvojena boda trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavili su crno-beli. Prvi susret odigran je u Čačku, a gosti su slavili rezultatom 0:2(0:2). Strelci za beogradski tim bili su Nemanja Miletić i Nemanja Mihajlović. Drugi susret odigran je u Beogradu, a crno-beli su slavili rezultatom 2:1(2:0). Strelci za domaći tim bili su Nebojša Kosović i Leonardo da Silva (penal), dok je jedini pogodak za čačanski tim postigao Stefan Mihajlović. Ako posmatramo rezultate prethodna 33 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 28 pobeda, uz 3 remija i samo 2 poraza. Prethodnih pet susreta sa Čačanima ekipa Partizana je rešila u svoju korist,a poslednji trijumf ’’zebre’’ su ostvarile u okviru Kupa Srbije u sezoni 2012/13 kada je rezultat u Humskoj bio 1:2. Drugi trijumf Čačani su ostvarili ranije, u sezoni 2008/09, kada su na svom terenu slavili rezultatom 1:0.

U taboru domaćina svima je jasno ko je u ovom susretu apsolutni favorit, ali i naglašavaju da im pravo na nadu niko ne može oduzeti. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Igor Spasić koji je istakao da je za pozitivan rezultat neophodno da ekipa pruži i više od maksimuma:

’’Po svim parametrima fudbalske igre i aktuelnog stanja favorit se zna. U goste nam dolazi aktuelni šampion i sigurno uz Crvenu zvezdu najkvalitetniji tim u zemlji. Ja sam u Partizanu proveo 33 godine i dobro znam kakav je to sistem. Još jednom podvlačim da njima pripada uloga apsolutnog favorita, ali nama pravo na nadu ne može niko oduzeti. Mi moramo da damo preko svojih trenutnih mogućnosti da bi eventualno očekivali pozitivan rezultat. Iza nas su dva bolna minimalna poraza koja su sigurno ostavila traga na ekipu, ali kada se istrči na teren, a sa druge strane je šampion, to se sve zaboravlja. Očekujem dobru utakmicu uz pravi fudbalski ambijent i koristim priliku da pozovem navijače na stadion.’’

On je potom istakao da je kadrovska situacija znatno bolja, nakon odrađene suspenzije Bajića i oporavka Zoćevića, ali da to ne mora ništa da znači ako ekipa ponovi greške iz prethodnih utakmica:

’’Nemamo kadrovskih problema, ali to neće ništa značiti ako ponovimo greške iz prethodnih utakmica. Pojedini igrači kao da ne shvataju da igraju u rangu gde se greške skupo plaćaju. Ja sam i dalje veliki optimista kada je u pitanju konačan cilj i mislim da ćemo stići do njega. Još mnogo utakmica je pred nama, mnogo bodova u opticaju. Očekuje nas velika borba u svakom meču, pa već i u nedelju kada na naš stadion stiže ekipa koju izuzetno respektujemo, ali i protiv koje nemamo šta da izgubimo, samo možemo mnogo dobiti.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa obavezom da pobede, jer bi svaki drugi ishod u duelu sa fenjerašem negativno uticao na atmosferu pred veoma važne i teške susrete. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj meč govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje još jednu tešku utakmicu:

’’Veoma bitna utakmica zato što treba da nastavimo trku za titulu. Treba da ostavimo i dobar utisak za utakmicu protiv Skenderbega. Treba da uđemo dobro, kako treba. Neće biti lako, jer igramo protiv Borca, koji je sada u mnogo boljoj formi nego na početku prvenstva. Veoma teška utakmica tamo, ali moramo da idemo po tri boda. Nalazimo se u zaostatku za Crvenom zvezdom i sve sem pobede - nije dobro. Uvek postoji briga, nigde nije lako pobediti. Mi igramo rasterećenije kada igramo na strani ove sezone, ali moramo to da promenimo, jer ipak titule se osvajaju i dobri rezultati se postižu kada funkcionišete dobro kod kuće. Mora da se igra dobro kod kuće. Nema lakih utakmica, ne možete da uđete olako ni u jednu utakmicu, inače možete da platite to skupo. Uverili smo se u to mnogo puta. Tako je i sa Borcem, moramo maksimalno angažovano ako hoćemo da pobedimo. I njima trebaju bodovi.’’

Šef stručnog štaba crno-belih nije mogao da potvrdi u kom će sastavu njegov tim izaći na megdan Čačanima. Gotovo je sigurno da u startnoj postavi neće biti golmana Vladimira Stojkovića.

Đukić se potom osvrnuo i na činjenicu da protivnički tim sa klupe predvodi njegov nekadašnji saradnik Igor Spasić istakavši da je reč o sjajnom treneru i velikom profesionalcu:

’’Igor je radio sa mnom, poznajemo se odlično. On zna kako radi Partizan, ali i mi znamo kako igra Borac. Nema tu velikih tajni, odlučiće igrači na terenu, njihova forma, momenat. Igor je sjajan trener i veliki profesionalac i želim mu sve najbolje, ali mi tamo idemo po pobedu.’’

Očekuje se odlična poseta na Gradskom stadionu u Čačku, a poznata je i cena ulaznica. Ulaznice za sve trinine koštaju 500,00 dinara.

Meč 15.kola Super lige Srbije između Borca i Partizana igra se danas, u nedelju 29.oktobra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović