Najbolji igrač 17.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ričmond Boaći, strelac četiri pogotka za ekipu Crvene zvezde u ubedljivoj pobedi nad ekipom Rada na stadionu ’’Rajko Mitić’’.

Nakon dvonedeljne ''reprezentativne'' pauze nastavljeno je takmičenje u okviru Super lige Srbije, a odigrani mečevi nisu doneli neka veća iznenađenja. Derbi kola pripao je ekipi Čukaričkog koja je sada samo bod daleko od treće pozicije na kojoj se od danas nalazi subotički Spartak ŽK, dok su svi timovi sa začelja tabele pretrpeli poraze. Najubeljiviji pobedu ostvarila je ekipa Crvene zvezde koja do vrha napunila mrežu ’’građevinara’’, slavila sa ubedljivih 6:1(3:1) i tako napravila dobru uvertiru za predstojeći važan duel u okviru Lige Evrope. Crveno-bele su do trijumfa predvodili napadači Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći koji su bili veoma raspoloženi za igru. Ovaj drugi je pružio fantastičnu partiju i sa četiri pogotka pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Tokom čitavog susreta sjajno je sarađivao sa saigračima, uvek bio na pravom mestu, a prilike koje su mu se ukazale vešto je iskoristio da popravi ovosezonski golgeterski saldo. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Ekipa Crvene zvezde je do prednosti stigla već u početnoj fazi ove utakmice, u 4.minutu, a strelac je bio Aleksandar Pešić. On je iskoristio sjajnu asistenciju Milana Rodića sa leve strane i sa nekih šest-sedam metara savladao golmaana gostiju darka Dejanovića. Preloman momenat ove utakmice bio je 20.minut i penal za crveno-bele zbog faula Aleksandra Lutovca nad Nemanjom Milićem. Prvotimac ''građevinara'' Srđan Ajković je tada zbog prigovora dobio crveni karton, a odmah zatim je Ričmond Boaći bio precizan izvođač nastrože kazne. Domači tim je nastavio sa napadima, a brzo je publika mogla videti i treći pogodak. Igrao se 26.minut kada je nakon brzog kontranapada po desnoj strani i odlične asistencije Aleksandra Pešića siguran egzekutor ponovo  bio Ričmond Boaći koji je sa ivice peterca loptu poslao u mrežu ’’građevinara’’. U finišu prvog poluvremene gosti su ipak uspeli da smanje prednost crveno-belih. Izuzetno brzu i lepu akciju u 41.minutu susreta završio je preciznim udarcem Aleksandar Lutovac. Domaćin je i u drugom poluvremenu nastavio da ’’melje’’ protivnika, a novi pogodak viđen je već u 53.minutu susreta. Strelac je po drugi put bio Aleksandar Pešić, a još jednu asistenciju, ponovo nakon centaršuta sa leve strane, upisao je Milan Rodić. Nakon toga glavnu ulogu je ponovo preuzeo sjajni Ričmond Boaći. Najpre je u 63.minutu nakon centaršuta Filipa Stojkovića i nesigurne intervencije Zorana Ljubinkovića bio izuzetno spretan i precizan, postigavši svoj treći pogodak, da bi tačku na svoj fantastičan golgeterski učinak stavio u 84.minutu kada je nakon odlične ''dubinske'' lopte Gelora Kange već prilikom njenog prijema prevario golmana ''građevinara'', a onda i poslao loptu iza njegovih leđa za konačnih 6:1.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ričmond Boaći (24) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru započeo je u italijanskoj Đenovi. Tokom karijere je nastupao i za Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu i italijanskog drugoligaša Latinu odakle je tokom januara ove godine i stigao u Beograd. Ove sezone je zabeležio 23 nastupa u svim takmičenjima i postigao 18 pogodaka (Super liga – 10, Liga Evrope – 8). Ukupno je za crveno-bele zabeležio 42 nastupa i postigao 33 pogotka. Za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U20) zabeležio je 6 nastupa i postigao 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju debitovao 2012.godine i zabeležio 13 nastupa uz 5 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: