Prvi meč 18.kola Super lige Srbije igra se večeras u Čačku gde domaći Borac dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Domaći tim je u izuzetno teškoj situaciji, dok su gosti u mnogo boljoj formi, ali nema sumnje da će ’’zebre’’ dati sve od sebe da pred svojim navijačima stignu do važnih bodova.

Čačani od strata sezone postižu izuzetno slabe rezultate i ne uspevaju da pronađu izlaz iz krize, a nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo tri pobede i jedan remi, uz čak trinaest poraza. U prethodnom kolu poraženi su u Subotici u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 3:1. Sa 10 osvojenih bodova trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Voždovca ove sezone igra dosta dobro i održava svoje mesto u vrhu tabele, a nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu ima devet pobeda, uz četiri remija i četiri poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 2:0. Sa 31 osvojenim bodom ’’zmajevi’’ trenutno zauzimaju 4.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Beogradu završen je pobedom ekipe Voždovca nakon preokreta, rezultatom 2:1(0:1). Gosti su poveli pogotkom Igora Savića, a domaći tim slavio je pogotcima Nikole Srećkovića i Mihaila Perovića. Ako posmatramo rezultate prethodnih 14 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2017) ekipa Voždovca je bila dosta uspešnija sa 8 pobeda, uz 4 remija i 2 poraza. Čačani su poslednji put na svom terenu savladali  ’’zmajeve’’ još u sezoni 2006/07, a rezultat je tada bio 1:0. Nakon toga su kao domaćini na četiri susreta tri puta stigli do remija i jednom pretrpeli poraz.

U taboru domaćina suočavaju se sa velikim brojem problema, pa je duel sa ’’zmajevima’’ težak ispit za poslednjeplasirani tim šampionata. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret prisutnima se obratio šef stručnog štaba ’’zebri’’ Igor Spasić koji je tom prilikom istakao da je rešenje u maksimalno profesionalnom pristupu:

’’Proteklih dana smo se nalazili u dosta specifičnoj situaciji, ali se moramo izdići iznad svega toga. Dosta smo razgovarali i jednostavno maksimalnim profesionalizmom moramo prevazići probleme kojih nije malo. U delikatnom trenutku nam u goste stiže jak protivnik koga predvodi izuzetan čovek i stručnjak. Poznajući ga dosta dobro nisam iznenađen što se nalaze pri vrhu tabele, jer su po svemu prikazanom i zaslužili to mesto. Očekuje nas mnogo teška utakmica, iz više razloga.’’

On je zatim obrazložio zbog čega sve ovaj meč smatra izuzetno teškim za njegov tim, naglasivši da zbog crvenih kartona iz prethodnog prvenstvenog kola ima dodatnih kadrovskih problema koje ekipa mora prevazići da bi stigla do bodova:

’’Već sam rekao trenutak u kome se nalazimo, zatim je tu i objektivna snaga rivala, ali i dosta teška kadrovska situacija. Zbog crvenih kartona u timu sigurno neće biti Jovanović i Dupovac, dok Knežević ima problema sa starom povredom. U tim se posle odrađene suspenzije vraća Kostić. Jednostavno, jedanaest igrača koje izvedemo na teren su najbolje što Borac ima u ovom trenutku. Svi oni moraju dati svoj maksimum, maksimalno ispoštovati dogovor iz svlačionice i onda se možemo nadati rezultatu koji bi bio povoljan za nas. Verujem da će i čačanska publika prepoznati ozbiljnost ovog trenutka i pružiti podršku sa tribina. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u duelu sa protivnikom koji zaslužuje maksimalan respekt.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa mnogo optimizma i samopouzdanja, ali i naglašavaju da respektuju protivnika. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da je samo pitanje trenutka kada će Čačani početi da postižu bolje rezultate:

’’Za nas je veoma važno da nametnemo naš stil igre koji imamo, te da kroz fudbalske stvari pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat. Što se tiče ekipe Borca, oni su zavredili naše poštovanje. Ne samo igrom koju pružaju, jer dobro znam koliko je teška i komplikovana bila utakmica ovde na ’’krovu’’ pre tri meseca, znam da su kasnije počeli sa pripremama, znam kakve su probleme imali u pripremnom periodu i znam da kako vreme bude odmicalo, oni će praviti sve bolje rezultate. Čeka se samo trenutak da počnu da ostvaruju pobede na terenu. Voleo bih da to bude posle utakmice sa Voždovcem. Kolegu Spasića, takođe, izuzetno cenim i poštujem.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac ’’zmajeva’’ Todor Petrović koji je istakao da očekuje da njegov tim nametne svoj stil igre i ostvari povoljan rezultat:

’’Očekuje nas jedna zanimljiva utakmica u Čačku, jer smatram da Borac igra dobro i tabela ne mora ništa da govori. Idemo tamo da nametnemo naš stil igre, koji je sada već prepoznatljiv. Daćemo svoj maksimum na terenu i trudićemo se da dođemo kući u Beograd sa povoljnim rezultatom.’’

Meč 18.kola Super lige Srbije između Borca i Voždovca igra se danas, u petak 24.novembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: boracfk.com