Poslednji meč 18.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Biće to duel drugoplasiranog i trečeplasiranog tima šampionata, pa treba očekivati izuzetno kvalitetnu i borbenu utakmicu.

Crno-beli ove sezone imaju puno uspeha na sva tri ’’fronta’’, iako su u nekoliko navrata pružali slabije partije, a nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju trinaest pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu savladali su na gostovanju u Ivanjici ekipu Javor Matisa, a rezultat je bio 0:2. Sa 42 osvojena boda trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli. Subotičani su možda i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, a nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju devet pobeda, uz pet remija i samo tri poraza. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Borca, a rezultat je bio 3:1. Sa 32 osvojena boda trenutno zauzimaju 3.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Subotici završen je pobedom ekipe Partizana rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka na tom susretu bio je Leandre Tavamba. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 14 pobeda, uz 4 remija i 2 poraza. Oba trijumfa Subotičani su ostvarili kao domaćini, dok su u Humskoj samo dva puta uspeli da stignu do remija, poslednji put u okviru Kupa Srbije u sezoni 2015/16.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina tek što se sleglo slavlje nakon obezbeđenog proleća u Evropi, a već sledi duel sa uvek neugodnom ekipom Spartaka koja ove sezone postiže odlične rezultate. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukuć koji je istakao da njegov tim želi da nastavi kontinuitet dobrih igara, ali da očekuje težak meč:

’’Baš teška utakmica pred nama, igramo protiv trenutno treće ekipe šampionata. To je odlična ekipa koja se nalazi u odličnom, pobedničkom momentu, a mi dolazimo posle evropske utakmice i znamo da su te utakmice duplo teže. Spremni smo, ekipa je svesna da je napravila veliku stvar i ne želimo da se kockamo, želimo da nastavimo kontinuitet dobrih igara.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da neće moći da računa na dvojicu prvotimaca, dok su ostali igrači spremni za utakmicu:

’’Miletić će popodne odraditi magentnu rezonancu da vidimo koji je stepen povrede, ali mislimo da nije ništa ozbiljno, jer je danas odradio deo zagrevanja. Smatramo da se radi o lakšoj povredi i da će biti odsutan samo sutra, a isto važi i za Vulićevića.’’

Prisutne novinare zanimalo je da li smatra da će njegovi igrači ’’na krilima’’ evropskog uspeha sada lakše stizati do pobeda u domaćem šampionatu. Trener crno-belih je istakao da sigurno neće biti lakše i da će protivnici sada biti i motivisaniji da savladaju Partizan:

’’Lakše neće biti sigurno, može samo da bude teže. Svi su do sad dolazili da pobede šampionski Partizan, a sada dolaze da pobede i šampionski i evropski Partizan. Motivacija je još veća kod protivničkih igrača, ali i naša svetinja je još veća, branimo Partizan. Rekao sam igračima da moraju da uđu maksimalno angažovano u utakmicu, jer smo svesni da je Spartak ozbiljan protivnik koji nije slučajno na trećem mestu.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, a u ekipi Aleksandra Veselinovića prisutno je i odlično raspoloženje. Razlog za to svakako je treća pozicija na tabeli, plasman koji je malo ko očekivao. Prvotimac ’’golubova’’, Nemanja Ćalasan, istakao je u izjavi za medije da je meč sa Čačanima ’’arhiviran’’ i da njegov tim želi da se revanšira ekipi Partizana za poraz u Subotici:

’’Ono što se desilo u prošlom kolu za nas je završena priča. Gledamo samo napred i okrećemo se novim izazovima. Čeka nas meč protiv aktuelnog šampiona i ovog trenutka smo fokusirani na pripremu za taj duel. Partizan je pobedio u Subotici minimalnim rezultatom, mada smo bili ravnopravni na terenu tokom svih devedeset minuta. Sreća je tad bila na strani protivnika, nadam se da će ovog puta biti drugačije.’’

On se potom osvrnuo na protekli deo šampionata, kao i na visok plasman svog tima nakon sedamnaest kola:

’’Mnogi nisu očekivali da će Spartak ovako dobro igrati ove jeseni i biti među najboljima. Rezultati i mesto u samom vrhu na tabeli su pokazatelji dobrog rada stručnog štaba i našeg zalaganja. Za nama je sedamnaest odigranih kola i malo se oseti umor, što dovodi do oscilacija, ali mi smo spremni da nastavimo u dobrom ritmu. Nemamo čega da se plašimo.  U Beograd putujemo veoma motivisani. Svaka utakmica je izazov, a posebno ona kada snage odmeravate sa aktuelnim šampionom.’’ 

Nakon pauze zbog žutih kartona u tim se vraćaju Nikolić, Šimura i Ivanović, a stručnom štabu ’’golubova’’ će na raspolaganju biti i Jočić čija je povreda sanirana. Subotičani će dakle u Humskoj igrati u najjačem sastavu.

Odlukom uprave fudbalskog kluba Partizan, a nakon velikog uspeha crno-belih u okviru Lige Evrope, ulaz na nedeljni meč sa Subotičanima biće besplatan za sve gledaoce.

Meč 18.kola Super lige Srbije između Partizana i Spartaka igra se sutra, u nedelju 26.novembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.