Najbolji igrač 19.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksandar Pešić, asistent i trostruki strelac za Crvenu zvezdu u ubedljivoj pobedi nad ekipom Radnika na stadionu ''Rajko Mitić''.

Sreda je bila rezervisana za mečeve novog prvenstvenog kola, a sve je izvesnije da nas čeka izuzetno zanimljiva borba u finišu jesenje polusezone. Najveće iznenađenje priredila je ekipa Borca koja je u Novom Sadu stigla do sva tri boda u duelu sa ekipom Vojvodine, dok su ubedljive trijumfe ostvarile ekipe Radničkog, Spartaka i Crvene zvezde. ’’Raspucani’’ crveno-beli su odigrali  sjajno, a rezultat je bio 5:0(2:0). Najzaslužniji za ubedljiv trijumf pulena Vlade Milojevića svakako je Aleksandar Pešić koji je sa tri pogotka i jednom asistencijom pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Ne samo da je učvrstio svoju poziciju na vrhu liste strelaca, već je po drugi put ove sezone od strane naše redakcije proglašen za igrača kola. Najozbiljniji konkurent bio mu je napadač Radničkog Milan Pavkov, koji je takođe pružio jako dobru partiju.

Crveno-beli su tokom čitavog meča bili mnogo dominantniji i opasniji, a do vođstva su stigli već u 11.minutu nakon sjajne asistencije Aleksandra Pešića i ubacivanja Marka Gobeljića iza leđa odbrane gostiju, nakon čega je rutinski zatresao mrežu Surduličana. Drugi pogodak viđen je u samom finišu prvog poluvremena, u 45.minutu, a strelac je bio Aleksandar Pešić. Mladi Luka Adžić je odlično izveo korner sa leve strane, pronašao napadača crveno-belih, a ovaj glavom sa ivice peterca ’’zakucao’’ loptu u mrežu gostujuće ekipe. Sličan tok imalo je i drugo poluvreme, a do još ubedljivije prednosti domaći tim stiže u 71.minutu susreta. Crveno-beli su osvojili loptu na sredini terena, Mičel Donald je poslao levo ka Aleksandru Pešiću, a ovaj je ’’uleteo’’ u kazneni prostor gostiju i matirao golmana Nikolu Vasiljevića. U 77.minutu susreta Aleksandar Pešić je stigao i do svog trećeg pogotka na ovoj utakmici. Akciju je započeo Nenad Milijaš, lopta je pono stigla na levi bok do raspoloženog Pešića, a on je još jednom ušao u šesnaesterac gostiju i preciznim udarcem matirao golmana gostiju. Konačan rezultat postavio je sa ’’bele tačke’’ Branko Jovičić koji je odigrao svoj prvi meč nakon teške povrede koju je doživeo početkom sezone.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Aleksandar Pešić (25) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Radnički iz Niša. Tokom karijere je nastupao i za grčki OFI, moldavski Šerif, francuski Tuluz i italijansku Atalantu. U Crvenu zvezdu je stigao tokom letnjeg prelaznog roka i u aktuelnoj sezoni zabeležio je 19 nastupa u Super ligi Srbije, uz 15 postignutih pogodaka. Pored toga zabeležio je i 10 nastupa u evropskim okršajima, uz jedan postignut pogodak. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19, U-21), a zabeležio je i jedan nastup za najjaču selekciju Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: