Najbolji igrač 20.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Lazar Arsić, dvostruki strelac u preokretu i pobedi ekipe niškog Radničkog nad ekipom Rada na Banjici.

Nakon mnogo muka i odlaganja zbog nepovoljnih vremeskih uslova konačno su odigrani svi mečevi 20.kola Super lige Srbije, a čini se da su snežne padavine pozitivno uticale na efikasnost koja je bila fantastična. Na osam mečeva postignuta su čak 33 pogotka, pa je malobrojna publika ovoga puta zaista mogla da uživa. Vodeći dvojac ovoga puta nije stigao do pobede, već samo do remija, a ’’okliznuo’’ se i trećeplasirani Spartak koji je poražen u Šapcu. Javor Matis je novim porazom ’’overio’’ svoje mesto na dnu tabele, a Ivanjičanima će društvo i nadalje praviti ’’građevinari’’ koji su poraženi na svom terenu od ekipe Radničkog. Upravo je meč na Banjici bio jedan od najuzbudljivijih i neizvesnijih, jer su Nišlije nakon velikog preokreta uspele da stignu do sva tri boda na teškom gostovanju. Najzaslužniji za to svakako je prvotimac gostujućeg tima Lazar Arsić koji je pružio sjajnu partiju i sa dva gola u završnici utakmice obradovao svoje navijače. On je tokom čitavog susreta pokazao veliku želju i energiju, odlično je gradio akcije svog tima i asistirao saigračima, a pokazao je i da na pravi način može da nadomesti neefikasnost svojih saigrača iz napada. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola. Treba reći da su pored veznog fudbalera Radničkog odlične partije pružili i Asmir Kajević iz Čukaričkog, Ivan Đorić iz OFK Bačka i Nenad Gavrić iz Mačve.

Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja, a po jednu ozbiljniju šansu imala su oba tima. Ipak, u drugom poluvremenu kao da smo gledali druge timove, a mreže su se zatresle čak pet puta. Domaći tim je poveo već u 48.minutu susreta nakon centaršuta Bogdana Mladenovića sa desne strane, loše procene golmana niškog tima Mladena Živkovića i odlične reakcije Aleksandra Lutovca koji je iz ne baš sjajne pozicije udarcem glavom uspeo da zatrese mrežu gostiju. U 55.minutu susreta ’’građevinari’’ su stigli do još ubedljivije prednosti. Asistent je ponovo bio Bogdan Mladenović, koji je nesebično uposlio Lazara Miloševa kome nije bilo teško da sa nekih sedam metara savlada golmana Nišlija. Kada su svi pomislili da će beogradski tim stići do važne pobede fudbaleri Radničkog su zaigrali mnogo bolje i u 66.minutu smanjili prednost ’’građevinara’’. Strelac je bio Riota Noma nakon odličnog centaršuta Marka Tomića sa leve strane. Borba se tada još više rasplamsala, viđene su prilike na obe strane, ali je u finišu ključnu ulogu imao sjajni Lazar Arsić. Igrao se 85.minut kada je vezni fudbaler Nišlija izveo prekid sa preko trideset metara udaljenosti od gola domaćeg tima, a niko od igrača oba tima nije uspeo da zakači loptu koja je odskočila ispred golmana ’’građevinara’’ i završila u mreži. Još se emocije nisu stišale, a Nišlije su već stigle i do trećeg pogotka za tri veoma važna boda. Rezervista Aleksandar Jovanović je uputio centaršut sa leve strane, Milan Pavkov je samo prosledio loptu ka Lazaru Arsiću koji je utrčao u šesnaesterac domaćina i oštrim i preciznim udarcem sa desetak metara matirao golmana Darka Dejanovića.


FOTO: fkradnickinis.rs

Lazar Arsić (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u beogradskom Obiliću. Sa Vračara je otišao u Mađarsku gde je nastupao za Vašaš i Lombard Papa, a potom je branio Boje kragujevačkog Radničkog 1923, grčkog Apolona i Radnika. U Niš je iz Surdulice stigao u julu prošle godine i već u prvoj sezoni zabeležio čak 35 prvenstvenih nastupa i postigao 10 pogodaka. Ove sezone je zabeležio 19 prvenstvenih nastupa, uz 7 postignutih pogodaka, i najstandardniji je prvotimac ekipe sa Čaira.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: