Jedan od najzanimljivijih mečeva 22.kola Super lige Srbije igra se u Šapcu gde domaća Mačva dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Biće to prva utakmica pod svetlima reflektora na ovom stadionu, pa treba očekivati još veći broj gledalaca na inače sjajno popunjenim tribinama u Šapcu.

Ekipa Mačve ove sezone postiže solidne rezultate i nakon 21 odigranog susreta na svom kontu ima 7 pobeda, uz 2 remija i 12 poraza. U prethodnom kolu Šapčani su na beogradskoj Banjici savladali ekipu Rada rezultatom 0:2. Sa 23 osvojena boda trenutno zauzimaju 11.mesto na superligaškoj tabeli. Beograđani ove sezone igraju u skladu sa očekivanjima, a nakon 21 odigranog susreta na svom kontu imaju 10 pobeda, uz 5 remija i 6 poraza. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu od ekipe Spartaka rezultatom 2:3. Sa 35 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni meč, a Šapčani su u Beogradu slavili rezultatom 0:2(0:1). Strelci za ekipu Mačve su tom prilikom bili Bojan Matić i Miodrag Gemović. Preostala dva međusobna susreta dva tima su odigrala u drugoligaškom društvu, u sezoni 2004/05, a oba puta slavila je ekipa Voždovca.

U taboru domaćina vlada dobro raspoloženje zbog odličnih rezultata u prethodna dva susreta, novih reflektora pod kojima će se igrati meč, kao i predstojeće zimske pauze. Šef struke crveno-crnih Dragan Aničić istakao je na konferenciji za medije održanoj uoči ovog susreta da očekuje pravi fudbalski spektakl i lep ambijent:

’’U ekipi Voždovca je pregršt mladih i talentovanih igrača, među kojima su neki osvajali i Evropsko prvenstvo za mlade, Luković, Pavlovski. Ekipa za pun respekt. Dobili su Partizan u prvom delu prvenstva i tokom cele utakmice bili nadmoćniji. Bez obzira što smo mi slavili u pvom susretu, ja nemam dilemu da nas sutra očekuje težak meč. Ne ulazimo sa nekim strahom, ali zaista veliko poštovanje za Voždovac. Zahvalio bih se ljudima koji rade na stadionu, jer ulažu veliki napor da nam obezbede adekvatne uslove za igru, posebno što smo u zimskim uslovima i teren nije baš u idealnom stanju.’’

Prisutnima se obratio i kapiten šabačkog tima Filip Pejović koji je istakao da očekuje pozitivan rezultat:

’’Ovo je prilika da sa jednim solidnim bodovnim saldom odemo na zimsku pauzu, zato su ambicije jasne. Voždovac je dobro organizovan klub i kvalitetna ekipa, ali mi smo i u prvoj utakmici u Beogradu pokazali da možemo da ih pobedimo. Tako da očekujem pozitivan rezultat i naravno veliku podršku publike.’’

Prvotimac crveno-crnih, Miloš Adamović, istako je da je Mačva spremna da pruži otpor Voždovcu koji sigurno dolazi u nameri da uzme sva tri boda:

’’Imao sam prilike da sarađujem sa trenerom Voždovca Ilijom Stolicom, mada je on tada bio još uvek igrač u OFK Beogradu i dosta znanja je preneo mladim igračima. Ekipa Voždovca sigurni smo dolazi sa namerom da nas pobedi, ali mi smo spremni da pružimo otpor. Znamo kako igraju i ako mi budemo pokazali igru kao u poslednje dve utakmice mislim da neće biti nikakvih problema. Očekujem i veliki broj navijača i da završimo polusezonu u jendom lepom ambijentu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da pobedom završe jesenju polusezonu tokom koje su beležili zapažene rezultate. O tome je na konferenciji za medije održanoj uoči ovog susreta govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da se nada da će teren u Šapcu biti u dobrom stanju za igru:

’’Ključni detalji za ovu utakmicu su teren i dve dobre ekipe. Nadam se da će teren biti u dobrom stanju, jer u ovo doba godine nije lako naići na adekvatnu podlogu za igru, ono što nama odgovara zbog stila igre, mada pokazali smo da možemo da se snađemo i kada to nije slučaj. Ekipa Mačve ima seriju od dve pobede i mislim da su uhvatili dobar ritam na kraju ovog dela sezone, međutim i mi igramo dobro i kvalitetno. Rezultati nam nisu išli na ruku zbog raznoraznih okolnosti u poslednjih par utakmica, ali ono što je važno je upravo činjenica da želimo na pravi način da zaokružimo ovaj deo sezone. Sa tim ambicijama i očekivanjima izlazimo na utakmicu sa Mačvom. Kolega Aničić mi je bio kapiten u igračkim danima, izuzetno ga cenim i poštujem i znam da će spremiti ekipu na pravi način. Od srca mu čestitam na rezultatima koje postižu u debitantskoj sezoni. Posle dugo godina, Mačva je u superligaškom društvu.’’

Šef struke ’’zmajeva’’ se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je neizvesno igranje Ivkovića na ovom susretu:

’’Danas ćemo razrešiti sve dileme oko igranja Ivkovića i da li se oporavio, doživeo je neugodnu povredu u Ivanjici na teškom terenu. Kapiten Pavlović se vratio protiv Spartaka, a posle suspenzija se vraćaju i Putinčanin i Gajić. Svi ostali su spremni za sutrašnju utakmicu.”

Meč 22.kola Super lige Srbije između Mačve i Voždovca igra se danas, u sredu 13.decembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkmacva.com