Najbolji igrač 22.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Milan Pavkov, strelac oba pogotka za ekipu Radničkog u pobedi na gostovanju surduličkom Radniku.

Odigrano je i poslednje kolo jesenjeg dela šampionata,  a najveća pažnja bila je usmerena ka 156.večitom derbiju koji je završen podelom bodova. Pomalo u senci odvijala se velika borba za što bolje pozicije pred odlazak na zimsku pauzu, kako među timovima koji ciljaju plasman u Evropu, tako i među timovima koji će se evidentno ove sezone boriti za opstanak u elitnom rangu. Izuzetno zanimljivo bilo je u Surdulici gde su gosti iz Niša, ekipa Radničkog, stigli do sva tri boda u ’’južnjačkom derbiju’’. Iako to rezultat možda i ne pokazuje, fudbaleri Radnika su pružili snažan otpor ekipi sa niškog Čaira, koja je na kraju ipak slavila rezultatom 0:2(0:1). Najzaslužniji za to svakako je napadač gostiju Milan Pavkov koji je ponovo bio izuzetno efikasan u trenucima kada se ’’lomio’’ rezultat, pokazao izuzetan osećaj za igru i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i u uvodnim minutima stvorio nekoliko izglednih situacija, od kojih je jedna završena pogotkom poništenim zbog ofsajda. Ipak, do vođstva su prvi stigli gosti, i to već u 14.minutu susreta. Iskusni Saša Stojanović je sjajno uočio Milana Pavkova koji je čekao asistenciju u kaznemom prostoru, a ovaj je izuzetno preciznim udarcem sa nekih trinaest-četrnaest metara matirao golmana Ognjena Čančarevića. Nastavak je uglavnom protekao u otvorenoj igri, uz veći broj izglednih prilika na obe strane, ali ono što nije uspelo Surduličanima ponovo je uspelo Nišlijama u 68.minutu susreta. Loše ispucavanje golmana Radnika koji poklanja loptu gostima, sjajan centaršut Miloša Petrovića sa desne strane i Milan Pavkov na pravom mestu za konačan rezultat ovog susreta. Ekipa Radničkog je osvajanjem sva tri boda u Surdulici jesenju polusezonu završila na 4.mestu superligaške tabele.


FOTO: fkradnickinis.rs

Milan Pavkov (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u fudbalskom klubu ČSK iz Čelareva. U nastavku karijere nastupao je za ekipe Vojvodine, Crvene zvezde i niškog Radničkog. U Nišu igra kao pozajmljeni fudbaler  crveno-belih. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 20 nastupa i postigao 16 pogodaka, jedan manje od prvog strelca lige Aleksandra Pešića.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: