Uprava fudbalskog kluba Vojvodina juče je predstavila novog šefa stručnog štaba. Ta pozicija poverena je doskorašnjem strategu beogradskog Voždovca, Iliji Stolici.

Novosadski superligaš od juče ima novog šefa stručnog štaba Iliju Stolicu, a njega su na prigodnom predstavljanju u medija centru FC ’’Vujadin Boškov’’pozdravili predsednik kluba Dušan Vlaović i sportski direktor Saša Drakulić.

Predsednik Vlaović je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora sa Stolicom i obećao mu potpunu samostalnost u radu i vođenju ekipe:

’’Kada smo pre dva meseca dobili poverenje Skupštine da ubuduće vodimo klub rekli smo da ćemo istovremeno raditi na finansijskoj i sportskoj stabilizaciji Vojvodine. Jednostavno, koliko god vremena bila teška, ovo je Vojvodina i njene ambicije niko nema pravo da umanjuje. Za koji dan, očekujem da će i klupski račun konačno biti odblokiran, kako bismo mogli da počnemo normalno da funkcionišemo. Što se tiče Stolice, verujem da je njegovo angažovanje pravi potez za klub. Sada nam predstoji analiza postojećeg igračkog kadra i priprema za prelazni rok, koji ćemo raditi u dogovoru sa našim novim šefom stručnog štaba. Takođe, ovom prilikom javno naglašavam da će imati apsolutnu slobodu u svom radu i da mu se niko neće mešati u vođenje ekipe. Prvi tim će 25. januara otputovati na pripreme u Tursku i do tada želimo da imamo jasnu sliku oko toga na koga možemo da računamo, a ne da, kao prethodnih godina, jedna ekipa ode na pripreme, a onda u prvenstvu igraju neki koji su tek došli. Jednostavno, takve stvari su osuđene na propast. Novom treneru želim mnogo sreće i uspeha.’’

I sportski direktor FK Vojvodina Saša Drakulić istakao je da je izuzetno zadovoljan zbog angažovanja mladog i ambicioznog trenera:

’’To je trener kog mi je čast da predstavim. Mlad, ambiciozan, koji ima cilj u životu, ne boji se rada i izazova i tu nam se ciljevi i ambicije poklapaju. Srećan sam što je došao. Već posle ovog sastanka počinjemo sa radom i biće pojačanja. Napravićemo analizu postojećeg igračkog kadra i odlučiti šta nam treba.’’

U svom prvom obraćanju medijima kao šef stručnog štaba Vojvodine, Ilija Stolica se najpre izvinio predstavnicima javnosti na tome što prethodnih dana nije bio dostupan za izjave:

’’Izvinjavam se zbog toga, ali razlog je isključivo taj što smatram da moje prvo obraćanje javnosti treba da bude zajedno sa ljudima iz kluba. Meni je ogromna čast i zadovoljstvo što sam postao trener Vojvodine. Da pričam o tradiciji, istoriji, šmeku, posebnosti ili omladinskoj školi ovog kluba, mislim da nema potrebe, jer svi vi to vrlo dobro znate čak i bolje od mene. Svestan sam svega što se dešavalo u klubu u poslednje vreme i da to nije nešto što je u skladu sa renomeom Vojvodine, a moje lično mišljenje jeste da omladinska škola mora da bude zaštitni znak ovog kluba. Znam da su se, nakon mog odlaska iz Voždovca, mnogi iznenadili time što sam prihvatio ponudu Vojvodine, a tome su najviše doprineli moja porodica i direktori Saša Drakulić i Darko Jevtić, koji su pokazali iskrenu želju da postanem deo ovog kluba. Glavni razlozi su potpuna autonomija i samostalnost u radu, što je najvažnije u sportskom sektoru. Zatim, dobio sam čvrsto uverenje da će uskoro doći do finansijske stabilizacije kluba, a kao treće, to je sinergija svih ljudi u klubu, odnosno verovanje da se u Vojvodini nikada neće dogoditi, kao što sam imao priliku da doživim u Voždovcu, da igrači budu uplakani. Izborićemo se sa anomalijama u srpskom fudbalu i ja imam obavezu da budem pored terena, a ne da se povučem. Privukle su me i ambicije kluba i smatram da Vojvodina ima veliki potencijal u igračkom kadru, ali su joj takođe potrebna pojačanja i već od danas počinjemo da radimo na prelaznom roku. Trenutno smo osmi na tabeli, a ovaj klub to ni po jednom parametru ne zaslužuje. Evropu moramo izboriti, a raduje me i ambicioznost uprave kluba u budućnosti, jer smatram da se sledeće sezone mora pojaviti tim koji će izaći na megdan Zvezdi i Partizanu i umešati se u borbu za titulu. Vojvodinu doživljavam kao organizam koji ima prelepu infrastrukturu, ozbiljnu školu, navijače i još mnogo kvalitetnih stvari i znam da je Novi Sad umeo da prepozna dobar i kvalitetan fudbal u prošlosti. Međutim, tom organizmu je nedostajala nova sveža krv i to je ono što želim da donesem. Ovom prilikom, zahvaljujem se i navijačima Vojvodine na podršci, koju sam osetio već za ova dva dana.’’

Pored Ilije Stolice, u stručnom štabu prvog tima Vojvodine ubuduće će biti još pomoćni treneri Goran Sretenović i Aleksandar Linta, trener golmana Miljan Vesić i kondicioni trener Duško Korać.

Pogledajte video izveštaj Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkvojvodina.rs