U prostorijama fudbalskog kluba Mačva danas je obavljena prozivka igrača čime su započele zimske pripreme za nastavak superligaške sezone.

Na današnjoj prozivci u prostorijama šabačkog superligaša, fudbalskog kluba Mačva, kojom su zvanično startovale pripreme za superligaško proleće, vladalo je pozitivno raspoloženje. Prisutne igrače pozdravili su članovi stručnog štaba i klupsko rukovodstvo, a prvi im se obratio predsednik kluba Ivica Kralj koji je pozdravio okupljene i poželo im uspešne pripreme. U obraćanju prisutnim novinarima istakao je da je sve spremno za najvažniji period u funkcionisanju svakog kluba:

’’Spremni smo za najvažnije poslove, i kada je reč o prelaznom roku, i kada je reč o samom funkcionisanju stručnog štaba i sprovođenju programa pripremama. Prelazni rok zvanično počinje 15.januara i traje mesec dana, tako da će svakako biti promena u igračkom kadru i kao i uvek očekujemo i odlaske i dolaske novih momaka. Važno je istaći da smo prvom timu priključili i nekoliko igrača iz Omladinske selekcije - Šarenca, Popovića i Pejovića, kao i dva kadeta - Kneževića i Stevanovića. Želeli smo da pružimo priliku mladim snagama da osete pripreme i treninge prvog tima, a u narednom periodu svakako ćemo priključiti još momaka. Imamo novog kondicionog trenera, Vladu Božića. Drago nam je što se neki inostarni i domaći klubovi interesuju za nekoliko naših igrača, ali mi imamo svoj cilj i način kako razgovaramo sa svima njima, pa ćemo videti šta će doneti naredni dani.’’


FOTO: fkmacva.com

Šef stručnog štaba šabačke Mačve, Dragan Aničić, istakao je u svom obraćanju da mu je trenutno na raspolaganju 31 igrač i da je činjenica da će promena biti, kao što je to slučaj u svakom prelaznom roku:

’’Prve dve nedelje treniraćemo u Šapcu, a baza crveno-crnih će od 25.januara biti u Ohridu. Prvi treninzi biće neka uvretira u intenzivniji rad i prilika da vidimo da li su igrači ispoštovali dogovor pred odlazak na odmor. U Šapcu ćemo imati otežane uslove za rad, nadao sam se da ćemo imati veštački teren, međutim i ovoga puta snalazićemo se na terenima koje imamo na raspologanju. Kada je reč o igračkom kadru za sada su otišli Protić i Rajović, imamo trenutno nekoliko igrača na probi, priključićemo i nekoliko momaka iz mlađih kategorija, jer to i treba da ubuduće bude neki put, da talentovana deca iz Šapca dobiju priliku da igraju za prvi tim.’’


FOTO: fkmacva.com

Tokom boravka u Makedoniji, igrači će imati priliku da svoj kvalitet dokažu i na nekoliko pripremnih utakmica.

Nastavak prolećnog dela Super lige Srbije planiran je za 17.februar, kada će ekipa Mačve u okviru 23.kola biti gost beogradskog Čukaričkog.