U utorak i četvrtak igraju se prvi mečevi šesnaestine finala Lige Evrope, a uzbudljive duele u ovaj fazi takmičenja očekuju i srpski predstavnici, Partizan i Crvena zvezda.

Evropsko fudbalsko proleće je pred nama, a ono nam donosi i dugo očekivane duele srpskih predstavnika u nokaut fazi Lige Evrope. Partizan i Crvena zvezda su sjajnim igrama u grupnoj fazi ovog takmičenja potpuno zasluženo izborili svoja mesta među 32 najbolje ekipe, a mečevi koji su na programu u utorak i četvrtak šansa su da učine još jedan veliki korak napred u popravljanju ugleda srpskog klupskog fudbala.

BEOGRAD: CRVENA ZVEZDA – CSKA MOSKVA (utorak 13.februar, 18:00 časova, RTS 1)

Ekipa Crvene zvezde će u utorak na stadionu ’’Rajko Mitić’’ dočekati prošle sezone drugoplasirani tim ruskog šampionata, ekipu CSKA Moskva. Crveno-beli uoči početka prolećne polusezone zauzimaju prvo mesto na tabeli Super lige Srbije, a sa uspehom su se borili i na ostala dva ’’fronta’’. Ruski tim je dosta dobro igrao tokom jesenjeg dela sezone i trenutno zauzima treće mesto na prvenstvenoj tabeli, sa istim bodovnim saldom kao drugoplasirana ekipa Zenita. Moskovljani su u grupnoj fazi Lige šampiona zauzeli treće mesto u grupi A sa devet osvojenih bodova. Meč u Beogradu će početi u 18:00 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije.

BEOGRAD: PARTIZAN – VIKTORIA PLZEN (četvrtak 15.februar, 21:05 časova, RTS 1 / TV Arena sport 4)

Ekipa Partizana će u četvrtak na svom stadionu u Humskoj ugostiti prošle sezone drugoplasirani tim češkog šampionata, ekipu Viktoria Plzen. Crno-beli  uoči početka prolećne polusezone zauzimaju drugo mesto na tabeli Super lige Srbije, a sa uspehom su tokom jeseni nastupali na sva tri ’’fronta’’. Češki tim je odlično igrao tokom jesenjeg dela sezone i trenutno vrlo ubedljivo zauzima prvo mesto na prvenstvenoj tabeli, uz petnaest pobeda i samo jedan remi. U grupnoj fazi Lige Evrope češki tim je zauzeo prvo mesto u grupi G sa dvanaest osvojenih bodova. Meč u Beogradu će početi u 21:05 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije i četvrtom programu TV Arena sport.