Najbolji igrač 23.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Dejan Đenić, dvostruki strelac za ekipu Zemuna u pobedi nad čačanskim Borcem.

Prolećna polusezona je konačno počela, nakon dvomesečne pauze na superligaškim terenima, a premijerno kolo bilo je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Prvi meč odigran u Kruševcu između Napretka i Spartaka prevazišao je sva očekivanja, a viđeno je sve što fudbalska igra može da ponudi. Derbi kola između Vojvodine i Voždovca pripao je Novosađanima. Ekipe Čukaričpg i Radničkog ostvarile su važne pobede na svom terenu. Sva četiri pomenuta susreta najavila su veliku borbu za mesta koja vode u Evropu. Mnogo uzbuđenja biće sigurno i u donjem delu tabele, a važnu pobedu u borbi za opstanak u elitnom rangu ostvarila je ekipa Zemuna koja je ubedljivo savladala goste iz Čačka, ekipu Borca (3:0). Zemunci su pružili odličnu partiju, a najzaslužniji za to svakako je iskusni napadač Dejan Đenić koji je bio nezaustavljiv za odbranu Čačana. Tokom čitavog susreta sjajno se kretao, uvek bio na pravom mestu, a dve idealne prilike rutinski je rešio postigavši pogotke koji su njegovom timu doneli tri velika boda. Zbog svega toga on je izbor naše redakcije za najboljeg igrača minulog prvenstvenog kola, a treba reći da su u najužoj konkurenciji bili i Slaviša Stojanović (Radnički Niš) i Miloš Vulić (Napredak).

Zemunci su susret otvorili sjajnim prodorima Miljana Vukadinovića po levoj strani, a jedan od njih doveo je i do prvog pogotka na utakmici. On se u 10.minutu vešto oslobodio svog čuvara, pokušao da proigra saigrača Dejana Đenića, ali je loptu u sopstvenu mrežu skrenuo defanzivac gostiju Amer Dupovac. Usledio je potom period nešto ravnopravnije igre, ali su Zemunci u 35.minutu susreta uspeli da dupliraju prednost. Akcija je ponovo tekla po levoj strani, Miljan Vukadinović je loptu uputio u srce šesnaesterca gostiju, a nakon što Veljko Simić nije uspeo da je zahvati stigla je do iskusnog Dejana Đenića koji je rutinski šalje u nebranjeni deo mreže. Ni drugo poluvreme nije donelo velike promene u odnosu snaga, Čačani su samo povremeno pretili, a nakon nekoliko povoljnih prilika Zemunci su u 65.minutu stigli do trećeg pogotka. I ovoga puta upotrebljiv centaršut je stigao sa leve strane, a napdač domaćeg tima Dejan Đenić majstorski je pored svog čuvara prihvatio loptu na ivici peterca i poslao je pored golmana gostiju Saše Mišića. Do kraja utakmice Čačani su pokušavali da ublaže poraz, ali bez uspeha.


FOTO: YouTube/Printscreen

Dejan Đenić (31) je rođen u Čačku, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo upravo u ekipi Borca iz Čačka. Tokom karijere je nastupao i za slovenačku Dravu, holandski Heerenveen (U-19), Novi Pazar, azerbejdžanski Standard, crnogorsko Jedinstvo iz Bijelog Polja, poljski Lodz, Bežaniju, Jagodinu, Litvanski Ekranas, Metalac, crnogorski Bokelj i Rad, odakle je prošlog leta i stigao u Zemun. Sa ekipom Jagodine je u sezoni 2012/13 stigao do trofeja u Kupu Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: