U sredu i četvrtak igraju se revanš mečevi šesnaestine finala Lige Evrope, a uzbudljive duele u ovoj fazi takmičenja očekuju i srpski predstavnici, Partizan i Crvena zvezda.

Evropsko fudbalsko proleće je počelo, a donelo nam je i dugo očekivane duele srpskih predstavnika u nokaut fazi Lige Evrope. Partizan i Crvena zvezda su sjajnim igrama u grupnoj fazi ovog takmičenja potpuno zasluženo izborili svoja mesta među 32 najbolje ekipe, a revanš mečevi koji su na programu u sredu i četvrtak šansa su da učine još jedan veliki korak napred u popravljanju ugleda srpskog klupskog fudbala. Rezultati prvih mečeva odigranih u Beogradu daju nam pravo na nadu da je to moguće, a ostaje da vidimo da li će u tome imati uspeha.

MOSKVA: CSKA MOSKVA – CRVENA ZVEZDA (sreda 21.februar, 18:00 časova, RTS 1 / TV Arena sport 3)

Ekipa Crvene zvezde će u utorak na stadionu ’’VEB Arena’’ biti gost prošle sezone drugoplasiranog tima ruskog šampionata, ekipe CSKA Moskva. Prvi meč odigran prošle nedelje u Beogradu završen je rezultatom 0:0. Ruski tim je dosta dobro igrao tokom jesenjeg dela sezone i trenutno zauzima treće mesto na prvenstvenoj tabeli, sa istim bodovnim saldom kao drugoplasirana ekipa Zenita. Moskovljani su u grupnoj fazi Lige šampiona zauzeli treće mesto u grupi A sa devet osvojenih bodova. Crveno-beli trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli Super lige Srbije, a sa uspehom su se borili i na ostala dva ’’fronta’’. Grupnu fazu Lige Evrope završili su na drugoj poziciji u grupi H, odmah iza londonskog Arsenala, sa devet osvojenih bodova. Meč u Moskvi će početi u 18:00 časova po našem vremenu, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije i trećem programu TV Arena sport.

PLZEN: VIKTORIA PLZEN – PARTIZAN (četvrtak 22.februar, 19:00 časova, RTS 1)

Ekipa Partizana će u četvrtak na stadionu ’’Doosan Arena’’ biti gost prošle sezone drugoplasiranog tima češkog šampionata, ekipe Viktoria Plzen. Prvi meč odigran prošle nedelje u Beogradu završen je rezultatom 1:1. Strelci su na tom susretu bili Leandre Tavamba u 58.minutu i Radim Reznik u 81.minutu. Češki tim igra odlično od starta sezone i trenutno vrlo ubedljivo zauzima prvo mesto na prvenstvenoj tabeli, uz petnaest pobeda i samo dva remija. U grupnoj fazi Lige Evrope češki tim je zauzeo prvo mesto u grupi G sa dvanaest osvojenih bodova. Crno-beli  trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli Super lige Srbije, a sa uspehom su tokom jeseni nastupali na sva tri ’’fronta’’. Grupnu fazu Lige Evrope završili su na drugoj poziciji u grupi B, odmah iza kijevskog Dinama, sa osam osvojenih bodova. Meč u Plzenu će početi u 19:00 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije.