Prvi meč 24.kola Super lige Srbije igra se u danas u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Biće to duel dva ujednačena i kvalitetna tima, sa evropskim ambicijama, pa treba očekivati veliku borbu i sjajan meč.

Beograđani trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli sa 36 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Novom Sadu od ekipe Vojvodine rezultatom 2:0. Kruševljani trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 4:3.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a Voždovčani su kao gosti slavili rezultatom 1:2(0:1). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Jese Sekidika, dok je oba pogotka za ’’zmajeve’’ postigao Andrija Luković. Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima ekipa Voždovca je bila mnogo uspešnija sa 5 pobeda, uz 4 remija i samo jedan poraz. Kruševljani su jedini trijumf ostvarili još u sezoni 2004/05, u drugoligaškom društvu, a rezultat je tada bio 2:1. Zanimljivo je da su u prethodnoj sezoni sva tri duela ovih timova završena remijem.

U taboru domaćina svi priželjkuju da se pobedom pred svojom publikom iskupe za poraz koji su pretrpeli u prvom prolećnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović koji je istakao da očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika:

’’Sutra je prva utakmica u prolećnom delu prvenstva koju igramo u Beogradu, pred domaćom publikom i na domaćem terenu. Naša obaveza je da pokušamo da pobedimo i da se donekle iskupimo za rezultatski neuspeh u prošlom kolu u Novom Sadu. Taj posao sigurno neće biti lak, jer Napredak iz Kruševca je ekipa za respekt, bez obzira na probleme koje imaju i koji ih prate. Svi imamo slične probleme. Očekujem dobru utakmicu, jer se radi o dve dobre ekipe i očekujem da ćemo sutra uspeti da zabeležimo pobedu, ali i da krenemo da se pomeramo ka vrhu tabele, povećavajući naš bodovni saldo.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, zbog odličnog starta prolećne polusezone, ali i puno opreza zbog podloge na kojoj će igrati. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da će njegovi igrači probati da se prilagode i osvoje važne bodove:

’’Voždovac je odlično odigrao jesenji deo prvenstva. Nastavlja takmičenje sa nekoliko novih igrača koji ne remete mnogo način igre koji je bio usvojen tokom jeseni. Dobili su novog trenera, mladog, ozbiljnog Miloša Veselinovića i ja mislim da ćemo tamo imati uslove da odigramo dobru utakmicu. Ozbiljan problem predstavlja teren na kome ćemo igrati, jer sam mišljenja da je teren neuslovan za takmičenje u Super ligi. Jedno je odigrati petnaest utakmica i trenirati svakodnevno na prirodnoj podlozi, a drugo je otići i odigrati utakmicu na veštačkoj podlozi. Ta podloga nije primerena fudbalu kao sportu. Tu ćemo imati problema, ali ćemo probati da se kao i drugi prilagodimo. Neće nam biti lako. Imamo još sedam utakmica, odličnu poziciju na tabeli i probaćemo da odradimo maksimalno što u ovom momentu možemo, a bilo bi jako važno napraviti pozitivan rezultat.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Voždovca i Napretka igra se danas, u petak 23.februara, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.