Jedan od najzanimljivijih mečeva 24.kola Super lige Srbije igra se danas u Šapcu gde domaća Mačva dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Nema sumnje da će Šapčani sa mnogo motiva ući u susret sa renomiranim protivnikom, a ne treba zanemariti ni uvek sjajnu podršku domaće publike.

Ekipa Mačve se trenutno nalazi na 12.mestu na tabeli sa 24 osvojena boda, a u prethodnom kolu pretrpeli su poraz na Banovom brdu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:0. Novosađani  trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli sa 36 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu Voždovca rezultatom 2:0.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Novom Sadu završen je pobedom ekipe Vojvodine rezultatom 1:0(0:0). Jedini pogodak za domaći tim postigao je Nemanja Subotić.

U taboru domaćina vlada pozitivna atmosfera, i pored poraza u prvom prolećnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba šabačkog tima Dragan Aničić koji je tom prilikom istako da je siguran da će naporan rad doneti pozitivne rezultate:

’’Na gostovanju Čukaričkom predstavili smo se u dobrom svetlu, iako to rezultatski nije pokazano. Važno je samo da nastavimo tako i realizacija šansi će biti popravljena. Vojvodina je klub sa velikom tradicijom. Ekipa je promenila trenera na polusezoni i sada imaju jednu potpuno novu igru, ali upoznati smo i sa načinom igre i sa kvalitetom igrača, među kojima su i momci koji prevazilaze čak i kvalitet Super lige. Tokom prelaznog roka su se dobro pojačali, doveli su Radovanovića, Arsića, proverene superligaške igrače. Vojvodina je sigurno jedan veliki izazov za sve nas u klubu. U prvom delu prvenstva smo bili blizu osvajanja boda, nadam se da ćemo ovde pred našim navijačima, koje ovom prilikom pozivam da dođu u velikom broju, uspeti da osvojimo bodove. Da je dobar teren, očekivao bih jednu dobru igru u subotu, jer i oni i mi hoćemo da igramo kvalitetan fudbal. Ovako, s obzirom na okolnosti i vremenske prilike, biće velika borba tokom celog meča.’’

Gosti u Šabac stižu sa željom da uđu u seriju pobeda, ali su svesni da ih čeka izuzetno težak posao. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Ilija Stolica koji je istakao da će otežavajuću okolnost predstavljati stanje terena:

’’Mačva je protivnik za svaki respekt i mislim da su tim koji je doživeo najmanje promena u igračkom kadru tokom ovog prelaznog roka. Radi se o uigranoj, iskusnoj ekipi, čiji rezultati nisu u skladu sa igrama koje pruža i smatram da zaslužuju mnogo više. Poznajem odlično njihovog šefa stručnog štaba, prema kome imam ogromno poštovanje i koji na raspolaganju ima niz odličnih pojedinaca, iako je njihova najveća snaga zapravo kolektiv. Nema sumnje da nas očekuje jedan motivisan i izuzetno organizovan tim. Međutim, naše ambicije su takve kakve su i pobedom protiv Voždovca smo napravili jedan mali korak ka njihovom ostvarenju. Želimo da uđemo u seriju pobeda i mislim da postoje svi preduslovi za to. Sutra će igrači oba tima imati otežavajuću okolnost u terenu, za koji pretpostavljam da će biti u izuzetno lošem stanju, te će zbog toga kvalitet igre, a samim tim i publika, trpeti mnogo. Ipak, tako je kako je, moramo da se adaptiramo i očekujem novu pobedu.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvoorene od 12:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 200,00 dinara, Istok – 300,00 dinara i Zapad – 500,00 dinara. Pravo na besplatan ulaz imaju žene i deca do 16 godina starosti, i to na južnoj i istočnoj tribini.

Meč 24.kola Super lige Srbije između Mačve i Vojvodine igra se danas, u subotu 24.februara 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.