Najbolji igrač 24.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Milan Rodić, strelac oba pogotka za trijumf Crvene zvezde u derbi susretu sa ekipom Spartaka u Subotici.

Odigrano je i drugo prolećno kolo na superligaškim terenima, a veliku borbu za bodove najbolje ilustruje podatak da su čak četiri meča završena nerešenim rezultatom. Najveće iznenađenje predstavlja remi aktuelnog šampiona Partizana i ekipe Zemuna. Važnu pobedu u borbi za Evropu ostvarila je ekipa Voždovca savladavši ekipu Napretka, dok je u borbi za opstanak u eliti ekipa Javor Matisa ubedljivo savladala ekipu Mladosti. Derbi kola odigran na teškom terenu u Subotici između Spartaka i Crvene zvezde završen je trijumfom Beograđana rezultatom 1:2(1:2). Najzaslužniji za preokret crveno-belih bio je neumorni levi bek Milan Rodić koji je, pored mnogo defanzivnih zadataka, za samo nekoliko minuta postigao dva pogotka. Kada su njegovi saigrači iz napadačke linije imali problem da realizuju stvorene šanse, on je taj posao sjajno obavio umesto njih i doneo svom timu tri vredna boda na teškom gostovanju. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera 24.kola Super lige Srbije.

Gostujući tim je već na samom startu susreta imao priliku da stigne do vođstva, i to sa bele tačke, ali je napadač crveno-belih Aleksandar Pešić pogodio samo okvir gola. Usledila je potom velika borba na zaleđenom terenu u Subotici, a prvi pogodak uspeo je da postigne domaći tim u 39.minutu susreta. Napad je tekao po desnoj strani, Nemanja Nikolić je sjajno proigrao Bojana Čečarića, a ovaj je na ivici peterca pronašao Ognjena Đuričina koji je rutinski savladao golmana gostiju Milana Borjana. To kao da je ’’probudilo’’ igrače Crvene zvezde koji su u narednih nekoliko minuta uspeli potpuno da preokrenu rezultat. Igrao se 41.minut susreta kada je kapiten gostiju Nenad Milijaš sjajno izveo prekid sa desne strane i pronašao na drugoj stativi Milana Rodića koji je loptu glavom ’’zakucao’’ u mrežu Subotičana. Isti igrač postigao je pogodak i u 45.minutu susreta, nakon akcije Nenada Krstičića i Marka Gobeljića. Odbrana domaćeg tima osujetila je taj napad, a odbijena lopta stigla je do Milana Rodića koji je majstorski, kroz ’’šumu nogu’’, precizno pogodio mrežu golmana Miloša Ostojića. Drugo poluvreme nije donelo promenu rezultata, pa je meč završen pobedom lidera šampionata rezultatom 1:2(1:2).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Milan Rodić (26) je rođen u Drvaru, igra na poziciji levog beka, a karijeru je započeo u ekipi OFK Beograda. Nakon toga nastupao je za ruske timove Zenit, Volga i Samara, odakle je prethodnog leta stigao u ekipu Crvene zvezde. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-19, U-21).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: