Derbi meč 25.kola Super lige Srbije igra se na niškom Čairu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Dueli ova dva tima su tokom prethodnih nekoliko sezona bili izuzetno zanimljivi, a Nišlije će imati priliku da pred svojim navijačima pokušaju da iskoriste nešto slabiju formu aktuelnog šampiona i smanje bodovnu razliku.

Ekipa Radničkog trenutno zauzima 3.mesto na tabeli sa 43 osvojena boda, a u prethodnom kolu u Čačku su odigrali nerešeno sa ekipom Borca (1:1). Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 52 osvojena boda, a u prethodnom kolu odigrali su na svom stadionu nerešeno sa ekipom gradskog rivala Zemuna (1:1).

Dva tima su se već sastajal tokom aktuelne sezone, a susret odigran u Humskoj završen je pobedom crno-belih rezultatom 3:1(2:0). Strelci za domaći tim bili su Zoran Tošić, Marko Janković i Ognjen Ožegović, dok je jedini pogodak za Nišlije postigao Milan Pavkov. Ako posmatramo rezultate prethodna 23 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2017) fudbalski klub Partizan je bio daleko uspešniji sa čak 17 pobeda, uz 5 remija i samo jedan poraz. Taj jedini trijumf Nišlije su ostvarile upravo na svom stadionu, u sezoni 2015/16, a rezultat je tada bio 1:0.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina svi se nadaju da ekipa može da pruži sjajnu partiju protiv aktuelnog šampiona i time napravi veliki korak u ostvarenju zacrtanih ciljeva. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog superligaša Boban Dmitrović koji je istakao da se nada da će uslovi biti dovoljno dobri da oba tima pruže odličnu igru:

’’Velika utakmica za nas. Nadamo se da će do sutra uslovi omogućiti da obe ekipe prikažu odličnu igru. I Radnički i Partizan su kiksnuli u prošlom kolu i sada neće biti kalkulacija. Pokušaćemo da prikažemo dobar fudbal. Klub preduzima sve mere kako bi teren osposobio za igranje. Ovajperiod je nezgodan za igranje zbog vremenskh uslova, koji dodatno urušavaju naše terene. Svi smo se pripremali na odličnim terenima, neki u Turskoj, neki na Kipru, pa došli ovde. Ali šta je tu je, mi smo profesionalci i moramo da se suočavamo sa tim. Fudbal se igra zbog navijača i očekujemo da ih sutra obradujemo. Ako teren bude ostao ovakav kakav jeste, trebaće nam sutra jedanaest boraca. Mojim igračima sutra i ne treba trener, oni sami treba da budu motivisani, jer igraju protiv aktuelnog prvaka, i samo tražim od njih da agresijom i borbenošću dođu do pozitivnog rezultata.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze pod velikim pritiskom, zbog velikog bodovnog zaostatka u borbi za titulu. Šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da njegov tim čekaju teški uslovi za igru, ali da bi sve osim pobede bilo neuspeh:

’’Očekuje nas teško gostovanje u Nišu, teški uslovi za igru. Mi moramo da idemo na tri boda i svaki drugi rezultat je za nas neuspeh. Radnički je dobra ekipa, po izjavama vidim da će igrati ofanzivno, ali mi nemamo izbora, idemo na pobedu. Znamo da neće biti lako, ali mi smo Partizan. Svesni smo smo da nam treba pobeda, da bude vetar u leđa, mnogo bi nam značila. Svaki put kada kod kuće ne pobedite u Partizanu dolazi do potresa. Pravi lek za to je pobeda i dobra igra. Idemo u Niš sa željom da to ostvarimo. Fizički su igrači spremni, oporavljeni, mislim da su svesni da moramo da idemo na pobedu. Uvek je turbulentno kada se ne pobedi, kada dođe do eliminacije u Evropi. Sportski sektor funkcioniše perfektno, mi ovde u sportskom delu ne dozvoljavamo da se oseti to, da amortizujemo što više, da se ne oseti to nepoverenje. Videli smo da će biti loš teren, vidimo da je još pokriven snegom. Sigurno neće biti dobar za igru, ali šta je tu je. Nemamo drugog, kako nama, tako i njima. Nema kukanja, jer tri boda isto vrede tamo kao i na prelepom tepihu. Mi treniramo na veštačkom terenu, jer nema svrhe da treniramo na blatnjavom terenu.’’

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na dan odigravanja u periodu od 10:00 časova pa do njenog početka. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 300,00 dinara, Istok, Zapad i Sever – 600,00 dinara i Loža – 1.500,00 dinara.

Derbi susret 25.kola Super lige Srbije između niškog Radničkog i Partizana igra se sutra, u subotu 03.marta 2018.godine, sa početkom u 14:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović