Jedan od najzanimljivijih mečeva 26.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Rada. Crno-beli se nalaze u krizi, to je sada više nego jasno, a duel sa ’’građevinarima’’ prilika je da vidimo da li će fudbaleri i stručni štab aktuelnog šampiona pronaći izlaz iz trenutne situacije.

Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 52 osvojena boda, a u prethodnom kolu crno-beli su poraženi na gostovanju u Nišu od ekipe Radničkog rezultatom 1:0. Ekipa Rada trenutno zauzima 15.mesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu tim sa Banjice je kao domaćin ubedljivo savladao ekipu čačanskog Borca rezultatom 5:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, jedan u okviru šampionata i jedan u okviru Kupa Srbije. Prvi meč odigran je Banjici, a crno-beli su slavili rezultatom 2:4(0:2). Strelci za domaći tim bili su Igor Zonjić i Vule Vujačić, dok su u redovima gostiju precizni bili Ognjen Ožegović, Milan Mitrović, Đorđe Jovanović i Leandre Tavamba. Kup meč odigran u Humskoj završen je pobedom crno-belih rezultatom 3:0(0:0), a strelci su tom prilikom bili Zoran Tošić (dva pogotka) i Marko Janković. Ako posmatramo rezultate prethodnih 40 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 33 pobede, uz 5 remija i samo 2 poraza. Zanimljivo je da su fudbaleri Partizana u svoju korist rešili poslednja četiri susreta.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina nema zadovoljnih nakon nekoliko mečeva bez pobede, ali je stručni štab dobio podršku uprave za nastavak takmičenja i pokušaj da se izađe iz krize igre i rezultata. Šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić istakao je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj meč da je meč sa ’’građevinarima’’ veoma važan i da su samo pobede lek za izlazak iz te krize:

’’Očekuje nas ozbiljan meč protiv Rada, s novim trenerom odigrali su odličnu utakmicu protiv Borca, pobedili 5:0. Sigurno su puni samopouzdanja, međutim, nama treba pobeda, moramo da se vratimo na stare staze. Sigurno da smo svi tužni što smo izgubili u Nišu, međutim, moramo da prevaziđemo sebe i situaciju, pobedimo Rad i vratimo samopouzdanje. Ne postoji nijedna druga medicina, samo trijumfi, da nas vrate na stari kolosek. Oni su odigrali odlično protiv Borca, pritisli su ih gore. Odlično su organizovani defanzivno, sa dobrim tranzicijama. Pretpostavljam da će Partizan dominirati, a Rad pokušati da nas iskontrira. Neće biti lako, radi se o dobroj ekipi, očekuje nas težak meč. Pobeda nas vodi u mirne vode. Mnogo je teže bez navijača, biće veći problem, u sablasnoj tišini izgleda kao da igrate na treningu.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze dobro raspoloženi nakon ubedljivog trijumfa u prethodnom kolu, ali i svesni ko je u ovom susretu apsolutni favorit. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Zoran Milinković koji je istakao da njegov tim svakako ima pravo na nadu:

’’Pripreme za duel sa Partizanom protekle su u najboljem redu i bez kadrovskih problema. Period za pripremu bio je kratak, jer je vanredno kolo. Takav je raspored svima, pa i nama, nemamo pravo da se bunimo. Posle Partizana dolazi nam Javor, što je za nas jako bitan meč. Verujem da smo spremni za šampiona, ali ne bih da pretim favoritu. Naš primarni zadataj je da budemo koncentrisani i pokušamo da pariramo nespornim kvalitetima Partizana, timskim i individualnim. Takmičari smo, imamo pravo na nadu. Igraće se bez publike, i ranije sam govorio da ne vidim nikakav smisao takve kazne. Fudbal se igra zbog publike, šteta što nećemo imati fudbalski ambijent.’’

U skladu sa nedavno izrečenom kaznom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije crno-beli će i ovaj meč odigrati pred praznim tribinama.

Meč 26.kola Super lige Srbije između Partizana i Rada igra se danas, u sredu 07.marta 2018.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović