Derbi meč 27.kola Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana. ’’Brđani’’ su tokom prethodnih nekoliko sezona često pružali sjajne partije protiv crno-belih, pa treba očekivati veliku borbu i odličan meč.

Ekipa Čukaričkog trenutno zauzima 4.mesto na tabeli sa 46 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu podelili su bodove sa ekipom Borca na gostovanju u Čačku gde je rezultat bio 2:2. Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 55 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu crno-beli su na svom terenu savladali ekipu Rada rezultatom 3:1.

Dva tima su već odigrala jedan susret tokom aktuelne sezone, a meč u Humskoj završen je nerešenim rezultatom 0:0. Ako posmatramo rezultate prethodnih 37 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Partizan je bio mnogo uspešniji sa 27 pobeda, uz 6 remija i 4 poraza. Ipak, ako posmatramo rezultate prethodnih osam duela situacija je dosta drugačija, jer oba tima imaju po tri trijumfa, uz dva remija.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina ulogu favorita prepuštaju gostima, ali ističu da se nadaju odličnom rezultatu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da je glavni cilj Čukaričkog plasman u Evropu, sa bilo koje pozicije:

’’Čeka nas derbi kola, igraju drugi i četvrti tim na tabeli. Očekuje nas praznik fudbala i nadam se da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta. Partizan i Zvezda su klubovi kojima ne treba pretiti. Gde god da igraju u Super ligi, oni su favoriti. Zato tu ulogu favorita i sada prepuštam njima. S druge strane, ja verujem u moje momke. Verujem u ono što radimo. Daćemo sve od sebe da probamo da iznenadimo šampiona koji će imati i veliku podršku svojih navijača sa tribina. Definitivno će biti teška utakmica za nas, ali svi bi trebalo da živimo za ovakve mečeve. Pun stadion, protivnik igrao Ligu Evrope, prezimio tamo, svi elementi su tu. Vidim da se kod njih pravi neka fama sada. Nema potrebe za tim, jer mislim da je Miroslav Đukić odličan trener što je i pokazao u Evropi. Jedan je od najboljih srpskih trenera. Takođe, Partizan ima odlične igrače u timu. Tu, pre svega, mislim na Tavambu, Jankovića, Ožegovića, Tošića. Tošić je igrač koji jednim potezom može da reši utakmicu. Tu su Zdjelar i Pantić koji je mladi reprezentativac. O Saši Iliću ne bi trebalo trošiti reči. Protiv Zemuna je pokazao da još može da igra na visokom nivou i da nije za penziju. Ne napadamo tu drugu poziciju. Naravno da bih voleo da budemo drugi, ali najsrećniji ću biti ukoliko obezbedimo to mesto koje vodi u Evropu. Nama je ta Evropa cilj. Nije toliko bitno da li ćemo biti drugi, treći ili četvrti. Mislim da Čukarički, kao klub, i moji igrači apsolutno zaslužuju da igraju u Evropi. Ubeđen sam da bi imali šta da pokažemo i da bi dostojno predstavljali srpski fudbal.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno opreza, a cilj je da se započne novi niz pobeda u finišu regularnog dela sezone. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje snažan otpor protivnika:

’’Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Čukaričkog koji je ozbiljan protivnik, agresivan, čvrst, ima odlične tranzicije. Verujem da ćemo mi biti ekipa koja će voditi utakmicu, a oni će pokušati da nas ugroze na brze kontre. Želimo da napravimo seriju posle Rada, da potvrdimo da smo na dobrom putu oporavka. Videlo se u prvoj utakmici protiv Čukaričkog kod kuće kako smo imali dosta problema, pogotovo u prvom poluvremenu, pritisli su nas bili. Isto to očekujemo i ovoga puta. Pokušaće da nam ne dozvole da igramo, da se osećamo neprijatno. Očekujem jednu intenzivnu utakmicu, evropsku. Ne smatram ovu utakmicu kao neke kvalifikacije. Imamo obavezu da idemo na pobedu, ništa drugo, nikakav dodatni pritisak. Moja obaveza je da Partizan igra dobro i pobedjuje, ostalo ne zavisi od mene i ne razmišljam o drugim stvarima. Ceo život sam u fudbalu, i u fudbalu ste uvek pod pritiskom, a ja sam se navikao na to. Ne znam drugačije. Takmičim se ceo život, želim da pobedim, a to isto želi i protivnik. Nikada nisam shvatao olako utakmicu, nikada u nju nisam ušao opušteno.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja na blagajnama stadiona, a cene su sledeće: Zapad – 500,00 dinara, Istok – 400,00. Gostujući navijači biće smešteni u dva odvojena sektora u okviru istočne tribine stadiona.

Derbi susret 27.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se sutra, u nedelju 11.marta 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović