ZAKLJUČCI SA SEDNICE SKUPŠTINE ZAJEDNICE FUDBALSKIH KLUBOVA SUPER LIGE I PRVE LIGE SRBIJE

Danas je održana sednica Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije kojom je predsedavao predsednik Dragomir Lazović. Sednici su prisustvovali i predsednik FSS gospodin Slaviša Kokeza i generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović. Na sednici su takođe bili prisutni predsednik Sudijske komisije FSS gospodin Milan Karadžić i član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja u Super ligi gospodin Dragiša Binić.

Članovi Skupštine najpre su vodili veoma konstruktivnu raspravu u vezi pregovora o novom ugovoru o prodaji TV prava i većoj komercijalizaciji kapaciteta Super lige i Prve lige Srbije. Centralna tema sednice bila je aktuelna situacija u Super ligi Srbije, o čemu je vođena iscrpna diskusija u kojoj su učestvovali predstavnici 29 klubova. Jednoglasno je izveden zaključak da je potrebno da se svi klubovi uzdrže od javnog iznošenja stavova koji mogu narušiti integritet takmičenja, kao i da svi klubovi daju svoj puni doprinos smirivanju bespotrebnih tenzija i normalizaciji odnosa među klubovima u cilju nesmetanog odvijanja takmičenja.

Na kraju sednice 27 od 29 prisutnih klubova Super lige i Prve lige Srbije, na predlog predsednika Zajednice, dalo je punu podršku radu Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom. Niko se nije izjasnio protiv, a samo su Crvena zvezda i Partizan bili uzdržani.

Takođe, pod tačkom tekuća pitanja razgovarano je o novim projektima i pojedinačnim potrebama klubova na planu poboljšanja stadionske infrastrukture.