Danas se u okviru 28.kola Super lige Srbije u Kruševcu sastaju domaći Napredak i gosti iz Lučana, ekipa Mladosti. Dva tima se još uvek bore za plasman u plej-of, mada su šanse domaćina značajno veće, ali nema sumnje da se Lučanci neće predavati u toj borbi.

Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 41 osvojenim bodom, a u prethodnom kolu Kruševljani su kao gosti osvojili bod u duelu sa Crvenom zvezdom, nakon rezultata 1:1. Ekipa Mladosti trenutno zauzima 9.mesto na tabeli sa 34 osvojena boda, a u prethodnom kolu Lučanci su na svom terenu poraženi od ekipe Vojvodine rezultatom 0:3.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Lučanima završen je pobedom ekipeMladosti rezultatom 2:1(1:0). Strelci su na tom susretu bili Aleksandar Pejović i Vladimir Radivojević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 11 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) Lučanci su bili uspešniji sa 5 pobeda, uz 4 remija i 2 poraza. Zanimljivo je da su Kruševljani ostvarili trijumfe samo u prva dva međusobna susreta.

U taboru domaćina sjajnu atmosferu zbog remija sa liderom prvenstva donekle je pokvario poraz u Kupu Srbije, ali ambicije su još uvek velike kada je reč o plasmanu koji vodi u Evropu. Šef stručnog štaba ’’čarapana’’, iskusni Milorad Kosanović, istakao je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da su gosti kvalitetna i iskusna ekipa koja je dugo na okupu:

’’Mislim da za našu ligu ne važi nikakva statistika i upoređivanje, jer svaki klub na šest meseci ili godinu dana menja ekipu. Onaj ko uspe da zadrži tim duže on je u prednosti. Kada sam došao u Napredak bili smo četrnaesti na tabeli, a posle dva i po meseca prodali smo četiri najbolja igrača i krenuli u novu polusezonu. Napredak danas, i onaj od pre dva meseca, nisu isti timovi. Sa svim klubovima je isto. Mladost iz Lučana, za razliku od mnogih klubova,pa i Čukarički, imaju najstandardnije timove. Mladost ima igrače koji su uglavnom u godinama, blizu tridesetih, i oni ostaju u Lučanima. Zato Mladost pravi dobre rezultate, jer ima konstantu. Slično je i sa Čukaričkim. Mladost ima standardan tim u kome su Milošević, Pavlović, Radivojević dugi niz godina, pa i Trifunović i da ne nabrajam sve ostale. Svake godine se pojačaju sa po jednim, dva vrsna igrača, poput Lazara Jovanovića, i taj tim igra svoju igru u ovom prvenstvu koja nije za potcenjivanje, naprotiv.  Posle prolaza u Kupu Mladost je sigurno još bolje raspoložena, sa dosta samopouzdanja, i tako i dolaze ovde. Oni nemaju šta da izgube, jer plasman u plej-of ne zavisi sada samo od njih, oni su u vrhu plej-auta i nemaju veliko opterećenje. Odigraće utakmicu onako kako je igraju, čvrsto, snažno sa kontrama. Na nama je da probamo da napravimo što bolji rezultat, da uđemo sa jednom zalihom bodova u plej-of i da u tom plej-ofu ne statiramo, nego da probamo da ponavljamo igre koje smo pružali ovog proleća. Nadam se da će nas posle reprezentativne pauze sačekati bolji vremenski uslovi, jer smo u poslednjih šest kola igrali po veoma teškim i lošim terenima, osim protiv Zvezde u Beogradu. U mesec dana odigrali smo sedam utakmica u jako lošim uslovima i tereni su nas mnogo zamorili. Ostaje da se u ova tri dana skoncentrišemo što više možemo i pokušamo da napravimo što bolji rezultat u nedelju, a neće biti lako.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, nakon plasmana u polufinale Kupa Srbije koji su obezbedili pobedom u Novom Sadu. U izjavi za medije datoj pred ovaj susret prvotimac lučanskog tima Miloš Šatara istakao je da borbenom i disciplinovanom igrom njegov tim može stići do bodova:

’’Uspeh u Kupu Srbije je iza nas. Napredak ima dobru ekipu i iskusnog trenera. Kruševljani su obezbedili plasman u plej-of i s pravom gaje veropske ambicije. Pred podelu bodova želimo što veću zalihu. U Kruševcu će biti teško, ali ako u meč uđemo borbeno i disciplinovano kao što smo odigrali u Novom Sadu protiv Vojvodine i iz Kruševca možemo doneti bodove.’’

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na dan njenog odigravanja, na blagajnama kruševačkog stadiona koje će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 150,00, Istok – 250,00 dinara, Zapad 1 – 300,00 dinara i Zapad 2 – 400,00 dinara.

Meč 28.kola Super lige Srbije između Napretka i Mladosti igra se danas, u nedelju 18.marta 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.