Jedan od najzanimljivijih mečeva 29.kola Super lige Srbije igra se u Bačkoj Palanci gde domaća ekipa OFK Bačka dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Domaćini su na svom terenu poslednji poraz doživeli pre gotovo pet meseci, dok aktuelni šampion želi maksimalan učinak u poslednja dva kola regularnog dela sezone, pa treba očekivati veliku borbu i pun stadion.

Ekipa OFK Bačka trenutno zauzima 12.mesto na tabeli, a na svom kontu ima 30 osvojenih bodova. U prethodnom kolu Bačkopalančani su u Čačku pretrpeli poraz od ekipe Borca rezultatom 2:1. Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli, a na svom kontu ima 61 osvojen bod. U prethodnom kolu crno-beli su na svom stadionu savladali ekipu Radnika rezultatom 2:0.

Dva tima su već odigrala jedan susret tokom aktuelne sezone, a crno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 3:1(2:1). Strelci za beogradski tim bili su Marko Jevtović (penal), Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba, dok je jedini pogodak za Bačkopalančane postigao Luka Mićić. Ako posmatramo rezultate prethodna tri međusoba susreta u domaćim takmičenjima, ekipa Partizana dva puta slavila kao domaćin, dok je meč odigran prošle godine u kome je ekipa OFK Bačka bila domaćin u Novom Sadu završen bez pogodaka.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Domaćini u ovaj meč ulaze bez velikih obećanja, a cilj je da se protiv aktuelnog šampiona izbori makar jedan bod. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Zvezdan Milošević koji je istakao da će protiv crno-belih biti u prilici da izvede najjaču postavu:

’’Očekujemo dobru posetu i na neki način praznik fudbala ovde u Bačkoj Palanci. Partizan prvi put kao aktuelni šampion dolazi na naš teren i to stvara neku euforiju što se tiče svega što nosi ova utakmica. Želimo da budemo dovoljno dobri na utakmici, da nam to da za pravo da očekujemo dobar rezultat, a to je naravno nerešeno ili pobeda za nas. Ja uvek izvodim najjaču postavu koju imam na raspolaganju, tako će biti i ovog puta, a kako stvari stoje svi su fizički spremni, nemamo povreda.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju sve je podređeno ostvarenju maksimalnog učinka u finišu prvenstva i pokušaju odbrane šampionske titule. Šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da očekuje praznik fiudbala i pobednički pristup igri svog tima:

’’Pokušavam da napravim Partizan koji će na svim terenima igrati isto, svuda imati isti mentalitet i isti pristup. Tako će biti i u Bačkoj Palanci. Idemo da pritisnemo protivnika, da mu uzmemo loptu, da se mi pitamo. Sigurno će biti fudbalska fešta i praznik. Veoma bitna utakmica posle pauze, da nastavimo gde smo stali, da nastavimo sa pobedničkim mentalitetom. Radi se o protivniku koji hoće da igra, pogotovo kod kuće, gde retko gube utakmice. Znamo da nas čeka težak zadatak, ali ćemo od prvog minuta da jurišamo na tri boda.’’

Ulaznice za ovaj susret prodaju se još od srede, blagajne se otvaraju od 10:00 časova, a cena ulaznica za obe tribine je 400,00 dinara. Gostujući navijači biće smešteni na istočnoj tribini, a sa obeležjima svog kluba neće moći da uđu na zapadnu tribinu stadiona ’’Slavko Maletin Vava’’.

Meč 29.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Partizana igra se danas, u subotu 31.marta 2018.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović