Derbi meč 30.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel starih rivala sa dugom tradicijom, kvalitetnim timovima i istim ovosezonskim ciljevima, pa treba očekivati veliku borbu i odličan meč.

Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 43 osvojena boda na svom kontu. U prethodnom kolu Kruševljani su u Zemunu podelili bodove sa istoimenim superligašem, a rezultat je bio 1:1. Ekipa Radničkog trenutno zauzima 4.mesto na tabeli sa 50 osvojenih bodova na svom kontu. U prethodnom kolu niški tim je na svom stadionu podelio bodove sa ekipom Vojvodine, a rezultat ovog susreta je takođe bio 1:1.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Nišu završen je pobedom ekipe Napretka rezultatom 1:3(0:1). Strelac za domaći tim bio je Nikola Raspopović, dok su pogotke za kruševački tim postigli Enver Alivodić (dva pogotka) i Uroš Đerić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 16 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) Nišlije su bile uspešnije sa 8 pobeda, uz 4 remija i 4 poraza. Zanimljivo je da je ekipa Radničkog poslednja tri gostovanja u Kruševcu rešila u svoju korist.


FOTO: fknapredak.rs

Domaći tim u ovaj meč ulazi sa velikim ambicijama, ali sa svešću da i Nišlije jednako žele osvajanje tri boda. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba kruševačkog tima, iskusni Milorad Kosanović, koji je istakao da očekuje pozitivan rezultat:

’’Ovaj tim danas i tim koji je jesenas igrao u Nišu nemaju ništa zajedničko. To su dve različite ekipe, ali želja i htenje su isti. U poslednjem kolu ovog dela prvenstva pokušaćemo da uzmemo još neki bod pre nego uđemo u plej-of. Neće biti lako, jer je i želja Radničkog ista. Mislim da imamo dovoljno i želje i snage da probamo da se suprotstavim Radničkom i da probamo da dođemo do pozitivnog rezultata.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

U taboru gostiju sve je podređeno ostvarenju zacrtanih ciljeva, a novi stručni štab imaće težak zadatak da u Kruševcu ostvari veoma važnu pobedu u borbi za plasman u Evropu.Šef stručnog štaba niškog tima Dragan Antić istakao je da neće moći da računa na povređenog Japanca Riotu Nomu, a najavio je i tri promene u startnoj postavi u odnosu na prethodni meč protiv Vojvodine:

’’Neki su ispali iz tima zbog loše fizičke spreme, a neki će malo da odmaraju zbog lošeg odnosa prema igri. Dobro smo radili posle one utakmice sa Vojvodinom i mislim da u Kruševcu imamo čemu da se nadamo. Napredak je dobra ekipa, mog kolegu Kosanovića veoma poštujem, ali mi idemo u Kruševac da se nadigravamo i pokušamo da osvojimo tri boda. Smatram da je za nas dosta bolje da u plej-of uđemo sa treće pozicije i učinićemo sve da tako i bude. Moja želja je da kroz pas igru dođemo do željenog rezultata, što će nam u Kruševcu biti omogućeno zbog solidnog terena, koji je u puno boljem stanju od ovog na stadionu Čair, koji je najgori u Srbiji.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne stadiona ’’Mladost’’ su otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 150,00 dinara, Jug – 150,00 dinara, Istok – 250,00 dinara, Zapad 1 – 300,00 dinara i Zapad 2 – 400,00 dinara.

Derbi susret 30.kola Super lige Srbije između Napretka i Radničkog igra se danas, u četvrtak 05.aprila 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs