Prvi meč subotnjeg programa 31.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima sa velikim ambicijama i direktna borba za treću poziciju na tabeli, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Ekipa Čukaričkog trenutno zauzima 3.mesto na tabeli, a nakon podele bodova na svom kontu ima 26 bodova. U prethodnom kolu ’’brđani’’ su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom gradskog rivala Voždovca, a rezultat je bio 0:0. Ekipa Radničkog trenutno zauzima 4.mesto na tabeli, a nakon podele bodova na svom kontu ima 25 bodova. U prethodnom kolu Nišlije su kao gosti poraženi od ekipe kruševačkog Napretka, a rezultat je bio 3:1.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a nešto uspešniji bio je niški tim. Prvi meč odigran je na Banovom brdu i završen je nerešenim rezultatom 0:0. Drugi meč odigran je u Nišu, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je Milan Pavkov koji je u samom finišu bio precizan sa ’’bele tačke’’. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1999-2017) timovi su imali gotovo ujednačen učinak uz 8 pobeda Nišlija, 7 pobeda Beograđana i 4 remija. Ipak, treba reći da su ’’brđani’’ od poslednjih 11 duela samo jedan rešili u svoju korist, uz 6 poraza i 4 remija.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, pre svega zbog odličnog trećeg mesta koje je ekipa zauzela nakon preliminarne faze. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da je ponosan na svoje igrače:

’’Očekuje nas jako teška utakmica, derbi kola uz večiti derbi. Igraju prvi i drugi, treći i četvrti. Radnički je mnogo puta u sezoni pokazao da ima dobar tim. Predvođeni su čovekom koji je sa Dinamom iz Vranja bio na prvom mestu Prve lige Srbije. Mnogo ga poštujem i cenim, bili smo zajedno i na licenci. Želim mu mnogo sreće u Radničkom i u trenerskoj karijeri. Nadam se da će utakmica biti lepa za gledanje, da će proći u fer i korektnom odnosu i da će se na terenu sve odvijati tako da bolji pobedi. Tako je najbolje za srpski fudbal. Za nas je ovo jako bitna utakmica, jer imamo jako težak raspored. Možda smo ekipa sa najtežim rasporedom. Sada Niš, pa sledeće nedelje dva meča sa Partizanom, pa onda idemo Zvezdi. Nema opuštanja ni pred jednu utakmicu. Ja svojim igračima govorim da opuštanja u srpskom fudbalu ne sme biti. Morate da imate karakter i da ste pobednik u glavi i duši, ako hoćete rezultat na kraju. Ja mislim da su oni to shvatili i ja sam jako ponosan na njih. Svojim htenjem i znanjem su izborili ovo treće mesto posle regularnog dela. Sve zasluge idu na njihov račun. Nadam se da će taj svoj kvalitet još više pokazati u plej-ofu. Ubeđen sam da Čukarički ima šta da pokaže i u Evropi.’’

Gosti u ovaj meč ulaze dosta oslabljeni, jer u timu neće biti povređenog Riote Nome, ’’pocrvenelog’’ Aleksandra Jovanovića i privremeno odstranjenog štopera Radoša Bulatovića, ali se nadaju pozitivnom rezultatu u ovom važnom duelu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog superligaša Dragan Antić koji je istakao da je ekipa dobro radila i da smatra da je spremna za subotnji duel:

’’Radnički ima dobar skor sa Čukaričkim, tako da se nadam pozitivnom rezultatu. Neću pominjati utakmicu sa Napretkom, zato što smo tamo bili u katastrofalnom izdanju. Nadam se da će sutra ekipa da se promeni za sto odsto i da da svoj maksimum. Mislim da su dobro radili igrači ove nedelje i da su spremni da iznesu taj teret.’’

Prvotimac niškog superligaša, golman Mladen Živković, istakao je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret da je siguran da Radnički sezonu može da završi na mestu koje vodi u Evropu i da jedna utakmica može da podigne ekipu. On je potom naglasio da je došlo vreme da se vidi koji su krajnji dometi ovog tima:

’’Ono zbog čega smo trenirali sve ovo vreme i spremali se, upravo je taj trenutak došao, to je ovaj famozni plej-of koji mnogi osporavaju, ali sistem takmičenja je takav kakav jeste. Došlo je vreme da se vidi gde smo i šta smo. Sve ono što smo dosad uradili može da se stavi u stranu i ovih sedam utakmica će odrediti sezonu kao uspešnu ili neuspešnu. Oni imaju neki svoj specifični način igre gde se jako dobro pomeraju kao ekipa i prosto teraju protivnika da izvuče maksimum kako bi se adekvatno suprotstavio. Ja se nadam da ćemo posle dužeg vremena uspeti da sačuvamo našu mrežu, što je jako važno za čvrstinu ekipe. Imali smo određenih problema u proteklom periodu što se tiče odbrane. Mislim na odbranu celog tima, ne samo momaka koji igraju najbliže meni.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Radničkog igra se sutra, u subotu 14.aprila 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova.