Jedan od najzanimljivijih mečeva 33.kola Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde domaća Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Oba tima se nalaze u odličnoj formi i forsiraju ofanzivan fudbal, a bodovi su im neophodni za ostvarenje ovosezonskih ciljeva, pa treba očekivati otvorenu i atraktivnu utakmicu.

Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 45 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crveno-beli su kao gosti savladali ekipu niškog Radničkog, a rezultat je bio 1:3. Ekipa Čukaričkog trenutno zauzima 6.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’brđani’’ su kao gosti poraženi od ekipe Partizana, a rezultat je bio 2:1.

Dva tima su već odigrala dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a crveno-beli su oba puta ostvarili trijumf. Prvi meč odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a Crvena zvezda je slavila rezultatom 3:0(1:0). Strelci za domaći tim su bili Aleksandar Pešić (dva pogotka) i Filip Stojković. Drugim meč odigran je na Banovom brdu, a crveno-beli su slavili nakon preokreta rezultatom 1:2(1:0). Domaći tim je poveo preko Petra Mićina, a gosti su do pobede stigli golovima Ričmonda Boaćija (dva pogotka). Ako posmatramo rezultate prethodnog 41 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 30 pobeda, uz 4 remija i 7 poraza. Ipak, od poslednja četiri duela u kojima je Crvena zvezda bila domaćin ’’brđani’’ su dva rešili su svoju korist.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da nastave seriju pobeda i naprave još jedan korak ka osvajanju šampionske titule. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da očekuje interesantnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika:

’’Čukarički je pokazao, pogotovo u Kupu, da je dobra ekipa, to je klub koji je u vrhu srpskog fudbala. Stalni su pretendenti za izlazak u Evropu. Odigrali su jako kvalitetno protiv Partizana i biće nam veoma teško. Predvodi ih trener Lalatović za kojeg znate da je jedan od dobrih trenera u Srbiji. Mi ćemo se spremati kao što smo se spremali i do sada. Mislim da će biti jako interesantna utakmica i pozvao bih navijače, iako je radni dan, da nas podrže i dođu u velikom broju. Mi gotovo da nemamo problema oko igračkog kadra, pa ćemo videti u kom sastavu ćemo izaći.’’

On se posle novinarskog pitanja osvrnuo i na zdravstveno stanje  Vujadina Savića, kao i igre Srđana Babića koji ga je u prethodnim mečevima uspešno menjao na poziciji centralnog beka:

’’Nećemo da žurimo, Vujadin je imao određenu pauzu i njegova povreda nije česta. To je deo mišića oko kojeg treba biti pažljiv, treba da vidimo i sa njim i nećemo rizikovati ako ne bude bilo potrebe. I on treba da bude psihički spreman, kao i fizički. Što se Babića  tiče, nikakvog ’’korišćenja šanse’’ nije ni bilo. Srđan Babić je doveden sa epitetom odličnog igrača koji je imao samo taj problem što jedno vreme nije igrao, a kad ne igrate i kad niste u trenažnom procesu možete imati poteškoća sa uklapanjem i dostizanjem forme. Neki igrači se lakše prilagode, neki teže ulaze u formu, ali apsolutno su svi koji su igrali opravdali poverenje. Mislim da je Babić igrač na kojeg Zvezda može da se osloni u budućnosti, a to je i pokazala otkupom ugovora. On je mlad igrač koji ima mnogo potencijala. Na njemu je da radi, da se trudi i da nastavi da pruža partije kao do sad.’’

Trener Milojević se potom osvrnuo i na činjenicu da njegov tim već u četvrtak može slaviti osvajanje titule, ukoliko crveno-beli savladaju ’’brđane’’, a Nišlije savladaju ekipu Partizana u Humskoj:

’’Ne gledamo na druge strane. Imamo dve pobede u plej-ofu, šest bodova. Igramo plej-of kao takmičenje u kojem se osvaja 21 bod, gledamo samo nas i ne obaziremo se na protivnike. Šta god da se desi u četvrtak, mi moramo da radimo, imamo igrače koji treba da igraju i želim svima da dam šansu. Mi o drugim klubovima uopšte i ne razmišljamo, imamo ispred sebe još pet utakmica, pet finala, i samo želim da igrači budu koncentrisani na svoj posao. Mislim da moji igrači znaju, i to je ključ svega ovoga, šta se od njih traži, i da profesionalno odrađuju svaki trening. Fudbal je ono što je danas i sutra. Novi izazovi, nova utakmica. Sada samo o Čukarikom razmišljamo, mislim da je to jedini ispravan način razmišljanja za sportistu. Crtu uvek podvlačimo na kraju, ne vidim da kod mojih igrača ima neke euforije, niti bih ja dozvolio da ona postoji.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju svi su svesni da je domaći tim favorit u ovom susretu, ali ističu da će dati sve od sebe da pruže još jednu dobru partiju u nizu. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da će biti teško pobediti najbolji tim u ligi:

’’O Crvenoj zvezdi ne bi trebalo previše trošiti reči. To je, u ovom trenutku, naš najboji tim. Skoro su nepobedivi. Imaju ogroman fond jako kvalitetnih igrača, što su dokazali ovogodišnjim partijama. Nema sumnje da su favoriti, a mi ćemo dati sve od sebe da se pred zvezdaškom publikom predstavimo u što boljem svetlu. Međutim, teško je pobediti u sredu sada već novog šampiona Srbije.’’

On se potom osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da će napokon imati kompletan tim na raspolaganju:

’’Ekipa je napokon na okupu. Jedino je Docić osetio taj problem sa ložom i morao sam da ga izvedem protiv Partizana. Od meča sa Radničkim i tih kartona koje smo dobili nisam mogao da računam na kompletnu ekipu. Najbitnije mi je da imam sve igrače na okupu protiv Spartaka u nedelju i protiv Partizana u revanšu polufinala Kupa. A protiv Zvezde ću izvesti sve ono najbolje što budem imao na raspolaganju. Čak i ako izgubimo, da probamo barem pošteno da ih namučimo. Jer, ponavljam, Zvezda je bez premca najbolji tim u ligi. Ovo je naša poslednja, da kažem, najteža utakmica u nizu. Imali smo jedan paklen raspored gde smo igrali protiv Radničkog, dva puta protiv Partizana, a sada evo i protiv Zvezde. Navodno, na papiru nas posle Zvezde očekuju nešto lakše utakmice, iako lakih utakmica nema. Igraćemo sa sebi ravnim i videćemo ko zaslužuje u Evropu. Ja lično mislim da je Čukaričkom mesto među prva četiri tima. U nedelju nas očekuje veliki derbi za Evropu sa Spartakom. Našim konkurentima tek sad preostaju mečevi sa Zvezdom i Partizanom.’’

Trener ’’brđana’’ je istakao da ga posebno raduje činjenica da je meč sa Partizanom završio sa dvojicom omladinaca na terenu, što je dokaz da Čukarički ima odličan omladinski pogon:

’’Ono što mene kao trenera raduje jeste to što je utakmicu protiv Partizana počeo jedan omladinac Čukaričkog, a da smo je završili sa dvojicom, Veličkovićem i Tedićem. Ponavljam, to su momci koji još imaju pravo da igraju za omladince i mislim da je to možda prvi put u istoriji kluba da utakmicu završe dva omladinca koji još imaju pravo da igraju za omladince. Imao sam hrabrost da to uradim, a to je i pokazatelj da Čukarički ima odličan omladinski pogon.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ulaznice za ovu utakmicu će se na dan njenog odigravanja prodavati na blagajnama stadiona ’’Rajko Mitić’’, u periodu od 10:00 do 18:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 100,00 dinara, Istok – 200,00 dinara i Zapad – 300,00 dinara.

Meč 33.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se sutra, u sredu 25.aprila 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com