Najbolji igrač 33.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Đorđe Ivanović, asistent i dvostruki strelac za ekipu Partizana u pobedi nad gostujućom ekipom niškog Radničkog.

Odigrano je i treće kolo doigravanja, a čini se da je najmanje neizvesna borba za titulu. U okviru plej-of grupe Crvena zvezda je stigla do nove pobede, ovoga puta nad ekipom Čukaričkog, a za osvajanje titule crveno-belima je potreban još samo jedan trijumf u poslednja četiri kola. Ekipa Partizana je pobedom u derbiju kola značajno udaljila Nišlije od treće pozicije, dok su važne trijumfe u borbi za plasman u Evropu ostvarile ekipe Voždovca i Spartaka, nad ekipamaVojvodine i Napretka. U plej-aut grupi bilo je mnogo uzbuđenja, a čak četiri tima ozbiljno konkurišu za napuštanje elite. Ekipe Zemuna, Mladosti i Radnika savladale su ekipe Borca, Javor Matisa i OFK Bačka, dok su bodove nakon remija podelile ekipe Mačve i Rada. Igrač koji ovog proleća nije imao očekivanu minutažu, iako je zimus stigao u Humsku kao veliko pojačanje, konačno je opravdao očekivanja uprave, stručnog štaba i navijača. Mladi Đorđe Ivanović briljirao je u duelu Partizana i Radničkog, pokazao veliku želju i energiju, što je dobro uticalo na njegovu ekipu koja je prikazala dobru igru i stigla do važne pobede rezultatom 3:1(2:1). Na velike muke stavljao je zadnju liniju niškog tima i golmana Šaranova, a učestvovao je u postizanju sva tri pogotka, jednom kao asistent i dva puta kao strelac. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola, a zanimljivo je da je isti epitet zaslužio i u 8.kolu, tada kao igrač Spartaka, u pobedi ''golubova'' nad ekipom Napretka. Treba reći da su sjajne partije ovoga puta pružili i Alen Mašović (Voždovac) i Luka Adžić (Crvena zvezda).

Na startu utakmice viđena je otvorena igra sa nekoliko dobrih pokušaja na obe strane, a do vođstva su prvi stigli gosti. Igrao se 13.minut susreta kada je Nikola Stanković uputio odličan centaršut iskosa sa desne strane, Slaviša Stojanović je sa leve strane glavom loptu prosledio u peterac ka usamljenom Milanu Pavkovu, a najbolji strelac Nišlija je rutinski matirao golmana Marka Jovičića. Nedugo zatim, već u 16.minutu, domaći tim je uspeo da stigne do izjednačenja. Nakon duge i naizgled ne tako opasne akcije crno-belih ispred šesnaesterca lopta je nakon pravovremene asistencije Danila Pantića stigla na desni bok do Đorđa Ivanovića, a ovaj je iz dosta teške pozicije majstorski savladao golmana gostiju Bojana Šaranova. Uzvratile su zatim Nišlije sa nekoliko opasnih napada, ali je u samom finišu prvog dela igre domaći tim stigao do potpunog preokreta. Igrao se 44.minut susreta kada je nakon odlične akcije po desnoj strani i duplog pasa sa Zoranom Tošićem mladi Đorđe Ivanović još jednim fantastičnim udarcem zatresao mrežu Radničkog. Na startu drugog poluvremena Nišlije su pokušale da stignu do izjednačenja, a nakon nekoliko neiskorišćenih šansi stigla je kazna na drugoj strani. Nakon jednog kontranapada u 57.minutu susreta Đorđe Ivanović je sa leve strane sjajno asistirao iskusnom Zoranu Tošiću koji je oštrim udarcem sa nekih osam metara postavio konačan rezultat ovog susreta.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Đorđe Ivanović (22) je rođen u Vukovaru, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je pored ekipe Partizana branio i boje fudbalskih klubova Bača 1901, Palić, Senta i Spartak Ždrepčeva krv, odakle je zimus i stigao u Humsku. Tokom jesenje polusezone zabeležio je 21 nastup za ’’golubove’’ i postigao 11 pogodaka, nakon čega je u izboru superligaških kapitena i trenera proglašen za najboljeg igrača prvog dela sezone. U dresu Partizana zabeležio je 9 prvenstvenih nastupa, od čega 4 kao starter, i postigao 2 pogotka. Za nacionalni tim Srbije debitovao je u novembru prošle godine.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: