Danas se u okviru 34.kola Super lige Srbije u Ivanjici sastaju domaći Javor Matis i gosti iz Čačka, ekipa Borca. Biće to izuzetno važan duel za oba tima, pogotovo za Čačane koji bi porazom izgubili svaku šansu za opstanak u elitnom rangu.

Ekipa Javor Matisa trenutno zauzima 13.mesto na tabeli sa 17 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Ivanjičani su poraženi na gostovanju u Lučanima od ekipe Mladosti rezultatom 3:1. Ekipa Borca trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli sa 12 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Čačani su poraženi na gostovanju u Zemunu od istoimenog superligaša rezultatom 2:1.

Današnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je u Ivanjici, a ekipa Javor Matisa slavila je rezultatom 1:0(1:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Stefan Tripković. Drugi meč odigran je u Čačku, a domaći Borac slavio je rezultatom 2:1(2:1). Gosti su poveli preko Filipa Ivanovskog, a preokret su doneli Saša Filipović i Mateus Lima Kruz. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2017) Čačani su bili nešto uspešniji sa 6 pobeda i 4 poraza, uz čak 10 remija.


FOTO: fkjavor.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, ali i opreza, pre svega zbog situacije u kojoj se protivnik nalazi. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ivanjičkog tima Vlado Jagodić koji je istakao da Čačani nemaju prava na kiks i da očekuje meč pun naboja:

’’Borac je trenutno na pet bodova razlike iza nas, a obzirom na to da smo mi bili bolje plasirani to je i šest bodova. Ipak, nimalo naivna utakmica za nas, jer je ovo Borcu ’’poslednji voz’’.  Oni čak i sa maksimalnim brojem bodova nisu sigurna da ostaju. Ovde ako ne pobede oni gube i teoretske šanse i zato je ta utakmica specifična. Ja upravo sada očekujem od ekipe da iskoristi to njihovo moranje. I mi na neki način moramo da pobedimo, kako bismo izbegli da poslednja utakmica odlučuje o ostanku u ligi. Kako stvari stoje, vrlo lako se to može desiti, jer mi po mojoj nekoj računici možda sebi možemo dozvoliti jedan poraz u četiri preostala susreta. Biće to prava komšijska utakmica, puna naboja, ulog je zaista veliki. Iskreno, ako mi u ovom trenutku nismo sposobni da pobedimo Borac na domaćem terenu, upitno je da li smo zaslužili da ostanemo u ligi.’’


FOTO: fkjavor.com

U taboru gostiju sve je okrenuto završnici šampionata i grčevitoj borbi za opstanak u eliti, za šta je neophodno da ekipa pruži svoj maksimum. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Vladimir Stanisavljević koji je istakao da očekuje da sreća konačno bude na strani njegovog tima:

’’Tri meča u plej-autu i tri poraza su za nama. Mislim da smo po prikazanoj igri zaslužili više, ali šta je tu je. U Zemunu smo nesrećno izgubili iako smo u većem delu utakmice bili dominantniji. Moramo što pre da se oporavimo, jer je pred nama utakmica u kojoj vidimo poslednju šansu u borbi za opstanak. Putujemo na megdan komšijama iz Ivanjice koji su trenutno u boljoj situaciji od nas, ali koji takođe vode grčevitu borbu za opstanak. Tu kalkulacija nema ni sa jedne strane, pa očekujem veliku borbu kraj Moravice. Putujemo bez štita, jer nas samo pobeda može održati u životu. Javor cenim, kao i njihovog trenera Jagodića, ali verujem da je došlo vreme da naplatimo neke nesrećne poraze u dosadašnjem toku sezone. Tu velikih tajni nema i jednostavno moramo dati sve od sebe da stignemo do toliko željene pobede i nastavimo grčevitu borbu za spas.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Javor Matisa i Borca igra se danas, u nedelju 29.aprila 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkjavor.com