Najbolji igrač 34.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ivan Cvetković, asistent i dvostruki strelac za ekipu Javor Matisa u pobedi nad gostujućom ekipom čačanskog Borca.

Završeno je i četvrto kolo doigravanja u Super ligi Srbije, a pozicije su danas mnogo jasnije. U okviru plej-of gupe Crvena zvezda je pobedom nad Napretkom i matematički obezbedila 28. titulu šampiona, Partizan je porazom od Vojvodine u Novom Sadu ponovo razočarao svoje navijače, dok su Radnički Niš i Čukarički ubedljivim trijumfima nad Voždovcem i Spartakom dodatno zakomplikovali borbu za plasman u Evropu. U okviru plej-aut grupe Borac je porazom u Ivanjici od ekipe Javora ostao prikovan za dno tabele, Rad je pobedom nad ekipom OFK Bačka pobegao iz zone ispadanja, Mačva je pobedom nad Radnikom gotovo sigurno obezbedila novu superligašku sezonu, dok su se Mladost i Zemun remijem učvrstili u ’’bezbednoj zoni’’. Igrač koji je obeležio vikend za nama je vezni fudbaler Javor Matisa, iskusni Ivan Cvetković, koji je odigrao možda i najbolju partiju u dresu Ivanjičana u važnoj pobedi nad ekipom čačanskog Borca rezultatom 3:0(3:0). On je učestvovao u postizanju sva tri pogotka, dva puta kao strelac i jednom kao asistent, a tokom čitavog susreta bio je glavna karika tima i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg aktera 34.kola. Treba reći da su odlične partije ovoga puta pružili i Marko Docić (Čukarički) i Lazar Arsić (Vojvodina).

Domaći tim je već na startu stavio do znanja Čačanima da će bodovi ostati u Ivanjici. Već u 2.minutu susreta, nakon brzog kontranapada po levoj strani i nesigurne intervencije odbrane gostiju, lopta je stigla do Ivana Cvetkovića koji je pobegao svojim čuvarima i rutinski savladao istrčalog golmana Vladimira Bajića. Drugi pogodak viđen je već u 16.minutu susreta, nakon prekršaja dosuđenog zbog faula nad Momčilom Mrkaićem ispred šesnaesterca gostiju. Slobodan udarac sa nekih osamnaest metara udaljenosti je majstorski izveo iskusni Ivan Cvetković i pogodio gorni desni ugao gola Čačana. I treći pogodak viđen je u prvom poluvremenu, ponovo nakon prekida. Igrao se 42.minut susreta kada je Ivan Cvetković izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane i idealno uposlio Stefana Panića koji sa ivice peterca udarcem glavom pogađa mrežu gostiju. U drugom poluvremenu Čačani su bezuspešno pokušali da smanje ubedljivu prednost rivala, dok su Ivanjičani pretili brzim kontranapadima, ali do kraja susreta nije bilo promene rezultata.


FOTO: fkjavor.com

Ivan Cvetković (37) je rođen u Prištini, igra na poziciji veznog igrača, a u Ivanjicu je po treći put stigao pre dve godine iz ekipe Jagodine. Tokom karijere je nastupo i za OFK Beograd, ruski Khimki i kazahstanske ekipe Zhetysu i Okzhetpes. Sa Jagodincima je osvojio trofej u Kupu Srbije u sezoni 2012/13. Ove sezone je za ekipu Javor Matisa zabeležio 23 nastupa, od čega 12 kao starter, uz 3 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: