Jedan od najzanimljivijih mečeva 35.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Crno-beli su izgubili šampionsku trku, ali nema sumnje da će sa mnogo motiva ući u susret sa timom sa kojim ove sezone imaju negativan skor.

Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 39 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crno-beli su u Novom Sadu poraženi u duelu sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 2:1. Ekipa Napretka renutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’čarapani’’ su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:2.

Dva tima su već odigrala dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a uspešniji je bio Napredak. Prvi meč odigran je u Humskoj, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:1). Poveli su Kruševljani pogotkom Envera Alivodića, a izjednačenje je crno-belima doneo Everton Liuz u poslednjim trenucima susreta. Drugi meč odigran je u Kruševcu, a domaći tim slavio je rezultatom 2:1(1:0). Strelci za domaći tim bili su Aleksa Vukabović i Uroš Đerić, dok je jedini pogodak za Beograđane postigao Marko Jevtović sa ’’bele taćke’’. Ako posmatramo rezultate prethodna 22 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa 16 pobeda, uz 3 remija i 3 poraza. Zanimljivo je da su sva tri trijumfa Kruševljani ostvarili na svom stadionu, uz samo dva remija na gostovanjima u Humskoj.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina sve je podređeno vraćanju pozitivne atmosfere pred revanš meč polufinala Kupa Srbije, a pobeda nad ’’čarapanima’’ sigurno bi tome značajno doprinela. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da njegovoj ekipi nikada ne fali motiva:

’’U plej-ofu nema lakih protivnika. Napredak je dobra ekipa, zadužila nas je tamo, ovde smo isto igrali nerešeno, tako da ćemo biti motivisani da ih pobedimo. Potrebna nam je pobeda da se vratimo na pobednički put. Imamo mnogo igrača koji su povređeni, imamo dvojicu sa kartonima, sigurno da nećemo imati standardni sastav, ali ko god izađe, spreman je da pruži maksimum i da probamo da uzmemo tri boda. Napredak će sigurno doći motivisan, kao i sve ekipe koje dođu da igraju protiv Partizana, i daće svoj maksimum. Tvrda ekipa koja ima dobar kontranapad. Mi moramo da napadnemo i da ne dozvolimo protivniku kontre. Sigurno da jesu kvalitetni, ali mi treba da dokažemo da smo Partizan. Sigurno ćemo igrati sa najjačim sastavom i nama je u interesu da pobedimo. Ni u jednu utakmicu ne ulazimo 'lako ćemo'. Partizan uvek ima za šta da odigra i uvek mora da igra maksimalno i ti moraš da igraš maksimalno ako želiš da pobediš te protivnike. Motiva ima, bilo da treba da zadovoljiš ljude u klubu ili da nađeš drugi klub. Motiva ima na pretek.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da sezonu završe na najbolji mogući način, kao i da sačuvaju ovosezonski pozitivan skor u duelima sa crno-belima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da se njegovi igrači ne plaše nikoga:

’’Nismo bili u podređenom položaju ni na  jednoj utakmici, za razliku od drugih. Rezultat nas na žalost nije ispratio, mnogo smo i sami krivi zbog propuštenih šansi. Naš cilj je da plej-of odigramo najbolje što možemo, izvršimo proveru kvaliteta kojim raspolažemo, da vidimo kako ćemo sledeće sezone. Bilo bi lepše da smo bodovno bliži, pa bismo imali i dodatni motiv koji bi tim povukao još za desetak procenata na gore. Partizan se ne razlikuje od drugih timova, tako da ćemo imati sličan posao kao protiv Zvezde. Moramo dati svoj maksimum, mi smo spremni za to, ovi momci se ne plaše nikoga, poštuju sve, ali najviše poštuju sebe. Sa takvim željama i namerama ćemo otići za Beograd, a koliko ćemo uspeti u tome zavisi opet samo od nas, naše koncentracije, i da odigramo kako smo igrali celo prvenstvo.’’

Prvotimac ’’čarapana’’ Nikola Boranijašević istakao je da njegov tim mora iskoristiti šanse koje stvori, ukoliko želi pobedu nad crnobelima:

’’Od početka do kraja, odnosno poslednjeg zvižduka neće biti lako, iako Partizan ima uspone i padove, kao što smo ih i mi imali ove sezone. Njih čeka i bitna Kup utakmica, tako da ko god bude igrao od njih daće svoj maksimum da se dokaže, a mi na to moramo odgovoriti maksimalno angažovano na svim pozicijama. Šanse moramo da iskoristimo, nadam se da ćemo ih imati, idemo da igramo fudbal pa bolji neka pobedi.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Partizana i Napretka igra se danas, u subotu 05.maja 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović