Nakon teškog poraza od ekipe OFK Bačka u okviru plej-aut faze uprava fudbalskog kluba Javor Matis sporazumno je raskinula saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Vladom Jagodićem.

Trener Vlado Jagodić u samom finišu sezone neće sedeti na klupi Javor Matisa. Uprava fudbalskog kluba Javor Matis sporazumno je raskinula saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, nakon čega je doneta odluka da do kraja šampionata ekipu predvodi njegov dosadašnji prvi pomoćnik, Milovan Milović.


FOTO: fkjavor.com

Odlazeći stručnjak se zahvalio svima u klubu na dosadašnjoj saradnji i poželeo Ivanjičanima da sačuvaju superligaški status:

’’Nakon Bačke Palanke mi smo obavili konsultacije i napravili analizu pa smo zajedno došli do zaključka da je u ovom trenutku najbolje rešenje da se sporazumno rastanemo. Na jedan civilizovan način samo dogovorili saradnju, danas se tako i razilazimo. Ono što me po malo muči je što Javor Matis do sada nije obezbedio siguran ostanak, a zbog toga sam došao. U svakom slučaju verujem da će klub do kraja ostvariti cilj. Poštujem svaku odluku kluba čiji sam grb nosio u prethodnom periodu, želim im puno sreće i biću najveći navijač Javora, to je sigurno. Jednostavno u fudbalu je to tako, treneri moraju uvek poneti najveću odgovornost za rezultat.  Moram istaći da sam i ponosan na rezultate u prolećnom delu, jer do ovog poraza od Bačke, mi smo bili peta ekipa po rezultatima u prolećnom delu što sigurno nije zanemarivo i žao mi je što to nismo zaokružili kako treba.’’


FOTO: fkjavor.com

Milovan Milović (37) je igračku karijeru završio upravo u Javor Matisu, nakon čega je preuzeo novu dužnost u stručnom štabu ivanjičkog superligaša. Tokom karijere je branio boje Partizana, čačanskog Borca, Bežanije, OFK Beograda, Vojvodine i albanskog Dinama iz Tirane. Za ekipu Javor Matisa je odigrao 239 utakmica i postigao 10 pogodaka. Zabeležio je i jedan nastup za nacionalni tim Srbije (2010).