Poslednji meč 37.kola Super lige Srbije, kao i čitave sezone, igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde domaća Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Crveno-beli će tom prilikom proslaviti osvajanje 28.šampionske titule, očekuje se dolazak velikog broja navijača, pa nema sumnje da ćemo imati priliku da ispratimo pravi fudbalski spektakl.

Ekipa Crvene zvezde je još ranije obezbedila 1.mesto na tabeli sa 57 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crveno-beli su kao gosti savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 1:2. Ekipa Voždovca zauzima 5.mesto na tabeli sa 33 boda na svom kontu, bez mogućnosti da pobedom popravi plasman. U prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su na svom stadionu savladali ekipu Partizana rezultatom 2:1.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a crveno-beli su oba rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je na Dušanovcu, a ekipa Crvene zvezde je slavila rezultatom 0:2(0:1). Strelci za gostujući tim su tom prilikom bili Mičel Donald i Gelor Kanga. Drugi meč odigran je ovog proleća na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a crveno-beli su slavili rezultatom 2:1(0:0). Strelci za domaći tim su bili Milan Rodić i Nenad Krstičić, dok je jedini pogodak za ’’zmajeve’’ postigao Miloš Pavlović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 16 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2018) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 12 pobeda, uz 3 poraza i samo jedan remi. Zanimljivo je da ekipa Voždovca nikada nije slavila kao gost, uz samo jedan remi u sezoni 2014/15.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina sve je spremno za veliko šampionsko slavlje, a očekuje se pun stadion i veličanstvena atmosfera. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da utakmica nema nikakav takmičarski značaj, ali da svaka pobeda ipak puno znači njegovoj ekipi i navijačima:

’’Mislim da je posle jučerašnjih utakmicama sve jasno. Voždovac je imao neke teoretske šanse za Evropu, ali posle jučerašnjih rezultata  to je nemoguće, tako da utakmica neće imati rezultatski značaj. Međutim, nama svaka pobeda znači i igraćemo kao i do sada. Voždovac je ekipa koja igra lep fudbal i uvek se pokazla kao težak protivnik, bez obzira na to na čijem se terenu igra. Mi nemamo nekih većih kadrovskih problema, osim onih poznatih. Adžić i Babić imaju lakše povrede, ali se Vujadin Savić priključio ekipi, Jovičić takođe. Sa kartonima nema problema. Želimo na najbolji mogući način da zatvorimo sezonu i pozvao bih navijače u što većem broju da dođu i pozdrave momke koji su to zaslužili, kao i da uzmu učešća u humanitarnoj akciji. Mnogo puta su do sada pokazali humanost i ne sumnjam da će tako biti i ovoga puta.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze lišeni bilo kakvog pritiska, sa željom da se na najlepši način predstave publici. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović koji je istakao da je iza njegovog tima izuzetno uspešna sezona:

’’Za nas je sezona bila izuzetno uspešna. Pored rezultata koje smo ostvarili, uspeli smo da napravimo i transfere nekolicine igrača, ali i da afirmišemo mlade. Utakmica sa Zvezdom je sjajna prilika da stavimo tačku na ovu sezonu i da zadovoljni odemo na odmor. Potrudićemo se da uveličamo sportski događaj, očekujemo veliki broj navijača, utakmica je takođe i u direktnom prenosu, tako da će ovo biti još jedna sjajna šansa da se predstavimo našoj sportskoj javnosti u što boljem svetlu. S nestrpljenjem čekamo, jer ne igra se svaki dan pred tolikim brojem navijača. Biće to jedan veliki motiv za nas, veliko iskustvo i nadam se i verujem da momke iz Voždovca čeka još puno sličnih utakmica u karijerama koje su pred njima. Zvezda je zasluženo osvojila titulu pre svega po igrama koje su pokazivali u kotinuitetu, što je izuzetno teško. Očekujem razigranu i agresivnu Zvezdu, jer verujem da i oni žele na pravi način da završe prvenstvo i mislim da će to biti najteži zadatak, da pokušamo da ih umirimo, te da im oduzmemo prostor za igru i onda našim načinom i da ih ugrozimo. Želimo da odigramo ono što smo ove sezone radili protiv jako dobrih protivnika, napravimo naše šanse i pokušamo da budemo ubojiti u napadu.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučia je da širom otvori kapije stadiona ’’Rajko Mitić’’ i omogući besplatan ulaz svim posetiocima koji budu želeli da prisustvuju šampionskoj ceremoniji koja će početi sat vremena pre zvaničnog početka utakmice. U saradnji sa Crvenim krstom biće organizovana i velika humanitarna akcija, a specijalni gosti proslave biće deca iz škole fudbala ’’Gračanica’’ sa Kosova i Metohije.

Meč 37.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca igra se sutra, u subotu 19.maja 2018.godine. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 20:00 časova, dok će prenos šampionske ceremonije početi u 19:00 časova.

FOTO: crvenazvezdafk.com