Najbolji igrač 37.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Eze Vincent Okeuhie, asistent i četvorostruki strelac za ekipu Vojvodine u ubedljivoj pobedi nad ekipom Čukaričkog na Banovom brdu.

Odigrano je i poslednje 37.kolo Super lige Srbije čime je okončana uzbudljiva sezona 2017/18. Razrešene su sve dileme, iz elite su ispale ekipe Javor Matisa i Borca, dok je ekipa Radničkog uspela da obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. U plej-of grupi pobede su ostvarile ekipe Crvene zvezde, Partizana, Radničkog i Vojvodine nad ekipama Voždovca, Spartaka, Napretka i Čukaričkog. U plej-aut grupi su pobede ostvarile ekipe OFK Bačka i Radnika nad ekipama Borca i Mladosti, dok su bodove podelili Javor Matis i Rad, kao i Zemun i Mačva. Igrač koji je obeležio ovo prvenstveno kolo je nigerijski internacionalac Eze Vinsent koji je, uz jednu asistenciju, uspeo da postigne čak četiri pogotka u ubedljivoj pobedi Vojvodine na gostovanju ekipi Čukaričkog rezultatom 1:6(1:3). Krilni napadač novosadskog tima je bio nezaustavljiv za odbranu ’’brđana’’, sjajno je sarađivao sa saigračima i uvek bio na pravom mestu, a pokazao je izuzetnu efikasnost kod stvorenih prilika. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu prilikom izbora najboljeg aktera poslednjeg kola šampionata.

Novosađani su od starta utakmice bili dominantniji tim, a do vođstva su stigli već u 12.minutu susreta. Nakon odlične akcije Daniela Avramovskog i Milana Lazarevića po desnoj strani lopta je stigla do Lazara Zličića, a ovaj je preciznim udarcem matirao golmana domaćeg tima. U 22.minutu susreta Novosađani su uspeli da dupliraju prednost, nakon kaznenog udarca dosuđenog zbog prekršaja nad Lazarom Arsićem. Siguran izvođač ’’najstrože kazne’’ nio je Eze Vinsent. Samo par minuta kasnije, tačnije u 27.minutu, domaći tim je uspeo da smanji prednost gostiju. Nakon duplog pasa sa Nemanjom Belakovićem napadač ’’brđana’’ Slobodan Tedić je iskosa sa desne strane preciznim udarcem matirao golmana novosadskog tima Marka Ilića. Ipak, odličnu igru Novosađani su krunisali novim pogotkom već u 32.minutu susreta, a strelac je ponovo bio Eze Vinsent. Nigerijski napadač je sjajno prošao po levoj strani, majstorskim driblingom iz igre izbacio dvojicu čuvara, a onda rutinski savladao golmana Nemanju Belića. Drugo poluvreme nije donelo promenu u odnosu snaga na terenu, a Novosađani su nastavili da ’’rešetaju’’ mrežu domaćina, ponovo preko nigerijskog napadača koji je za samo dva minuta otklonio sve eventualne dileme oko ishoda ove utakmice. Igrao se 51.minut susreta kada je nakon akcije Aleksandra Mesarovića, Lazara Zličića i Nikole Antića, kao i nespretne reakcije odbrane domaćeg tima, lopta stigla do Eze Vinsenta koji je bio na pravom mestu i rutinski zatresao mrežu ’’brđana’’. Samo minut kasnije, već u 52.minutu susreta, nakon brze akcije i odličnog centaršuta Daniela Avramovskog lopta je ponovo stigla do Eze Vinsenta koji je glavom šalje u mrežu protivnika. Poslednji pogodak viđen je u 77.minutu susreta,a strelac je bio Lazar Arsić. On je nakon ne baš idealne asistencije Eze Vinsenta vešto iskoristio nespretnu i sporu reakciju Darka Puškarića i Nemanje Belića i sa ivice peterca matirao golmana Čukaričkog.


FOTO: fkvojvodina.rs

Eze Vinsent Okeuhi (24) je rođen u Lagosu (Nigerija), igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za turski Kartalspor, kiparske klubove Apollon Limassol, Nea Salamis i Omonia, tunižanski Bizertin i na kraju Metalac, odakle je zimus i stigao u ekipu Vojvodine. Tokom prolećne polusezone zabeležio je 14 nastupa za novosadski tim, uz 8 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: